Hoppa till sidans innehåll

Veteranlaget

LPK:s veteranverksamhet sträcker sig bortåt 30 år bakåt i tiden. Då var det en pensionärsgrupp som startade med att träffas regelbundet för pingisspel inom dåvarande SAAB BTK:s ram.

LPK:s veteraner är numera väldigt aktiva och träffas två gånger per vecka, måndagar och torsdagar på förmiddagen mellan kl 08.00-11.00, för spel. Vi är drygt 30 aktiva veteraner totalt. På våra träningstider brukar det i snitt vara ett tjugotal närvarande, när säsongen är igång. På sommaren är det av naturliga skäl färre som deltar, men vi kör i princip året runt. Vi är nästan till 100 % män som deltar men vid några tillfällen har också kvinnor deltagit på våra träningstillfällen.

Praxisen är att man skall ha uppnått åldern 60+ för att vara kvalificerad att delta i veteranverksamheten. Men vi ger gärna dispens till yngre än så, när skäl för detta föreligger. Åldern bland de idag aktiva spänner från 46 till 91 år. Medelåldern ligger runt 75 år.

Vad har vi då för verksamhet? Ja, huvudverksamheten är ju naturligtvis pingisspel. Mestadels träningsspel men också en hel del tävlingsspel i såväl intern som extern form. Den sociala delen är en viktig ingrediens i vår verksamhet och ingår som en naturlig del vid våra träningstillfällen. Men vi anordnar därutöver lite träffar med fika eller annat under säsongen.

Vad gäller den interna tävlingsverksamheten brukar vi anordna KM för veteraner under säsongen. Vi har endast en klass, singel. Vidare brukar vi ha två dubbelturneringar (höst respektive vår) med seedade och lottade par. Vidare anordnas under säsongen en internserie med tremannalag där lagsammansättningen görs så att spelstyrkan i lagen blir så jämn som möjligt.

Extern tävlingsverksamhet sker främst i form av klubbmatcher mot andra klubbar. Sådana klubbmatcher är sedan länge etablerade mot Norcopensarnas veteraner (två ggr per säsong) och Vaggeryd BTK:s veteraner (en gång per säsong).
 Tyvärr så finns det ingen veteranserie på distriktsnivå här i Östergötland. Vi hade annars varit väl rustade att delta i en sådan.
 Utöver detta brukar några av våra veteraner delta i såväl nationella som internationella tävlingar

( t.ex. Veteran-SM, Veteran-EM och Veteran-VM) och under åren har vi haft flera framgångar.
Till detta skall vi återkomma senare blänkare!

Veteranernas höstdubbel 2018!

LPK:s veteraner föll mot Vaggeryd!

LPK:s interna veteranserie

Profiler

Nyheter

Här finns SAAB hallen

 

 

Pingis Info

SAAB Huvud sponsor

 

 

 

Postadress:
Linköpings PK - Bordtennis
Martin Hedlund, Rödbetsvägen 9
58275 Linköping

Besöksadress:
Ensbovägen 6
58254 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info