Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarinformation


Linköpings Shotokan Karate Do Klubb välkomnar alla nybörjare!

Tisdagen den 31a augusti 2021 startar höstens nybörjarkurs i Linköpings Sporthall mitt i stan (Snickaregatan 34) i Lilla Hallen (bottenvåningen i Sporthallen, ingång vid äventyrsgolfen). Ingen föranmälan krävs.

Kontakta oss gärna för mer information This is a mailto link

Nybörjare är välkomna från 31/8 och under hela september! Det är bara att komma på en träning.

OBS! Datum och antalet deltagare kan komma att ändras beroende på direktiven från FHM. Håll er uppdaterade genom att antingen titta på denna sida eller på vår Facebooksida.

Tider & grupper

Karate Kid Nybörjare från 7 år-13 år: tisdagar & torsdagar kl:17:30-18:30

Vuxna Nybörjare från 13 år och uppåt: tisdagar & torsdagar kl:18:30-19:30

 

Varför träna karate?

Karate är en annorlunda sport på många sätt. Målen med karateträningen är bl a ökat självförtroende, ökad styrka, ökad smidighet och harmoni med sig själv samt givetvis en god gemenskap. Det kan se lite våldsamt ut för den oinvigde, men allt sker under kontrollerade former med stränga regler. För många blir karateutövandet en sorts livsstil. Träningen är mångsidig och mycket fysiskt krävande. Man bör som aktiv utövare träna minst två gånger i veckan, men kan även utöva arten/sporten på sina egna villkor, exempelvis som motionär med ett pass då och då. Är man intresserad av tävlingsdelen så läggs denna träningen utöver den vanliga träningen. Den traditionella karateträningen måste bibehållas för att bli en bra tävlings-karatekas.

 

Vem kan träna karate?

Vi vågar påstå att alla kan träna karate. Vi har sju grupper med olika inriktning; Nybörjare barn, Gulbältes barn, Avancerade barn, Vuxna nybörjare, Gulbältes vuxna, avancerade Vuxna och tävling.
· I barngruppen introduceras karaten på ett lekfullt men disciplinerat sätt. Här ges möjlighet att utveckla sin motorik och självkänsla.
· I nybörjargruppen kan de som är 14 år och uppåt vara med. Träningen är hårdare och större krav ställs på varje individ. Här läggs grunden till att bli uppflyttad till den avancerade gruppen. Även om man är något äldre kan du vara med. Vår träning är anpassad både efter gruppen och den enskilde.
- För samtliga grupper ges även möjlighet att vara med i fight- och katatävlingar. Vi kräver dock att man kan de grundläggande teknikerna innan man ger sig iväg på sin första tävling.

 

Prova något som är roligt och annorlunda! 

Kom och besök oss om du är intresserad! Se på hur vi tränar och prova själv. Vi har nybörjarintagning varje termin dvs i januari och augusti/september.

Vi erbjuder kostnadsfria prova-på-pass i samband med nybörjarintaget. Ta med träningskläder typ långa gymnastikbyxor & t-shirt.

Karatedräkt (Gi) är inget tvång för nybörjare utan det går bra att träna i vanliga gymnastikbyxor & t-shirt tills man beslutat sig för att fortsätta träna karate. Notera dock att i slutet på varje termin hålls en gradering och för att kunna delta då krävs det karatedräkt med LSKK klubbmärke.

Du kan också kontakta oss via telefon eller e-post, om du vill ha mer information om klubben.

Uppdaterad: 22 JAN 2021 18:48 Skribent: Thomas Gotenstam

O-Sensei-Kase

Postadress:
Linköpings Shotokan KK - Karate
c/o Thomas Gotenstam, Skogstorpsvägen 13
58572 Ljungsbro

Besöksadress:
Linköpings Sporthall B-salen, Snickaregatan 35
58243 Linköping

Kontakt:
Tel: +46733809292
E-post: This is a mailto link...

Se all info