Hoppa till sidans innehåll

Tips inför Fäktresa


Minneslista inför tävling HÄR

Inför en MASTERStävling

 

TIPS INFÖR DE FÖRSTA FÄKTRESORNA

MAT: De flesta tävlingar är arrangerade så att det inte finns tid för lunch, middag etc. För att då undvika brist på energi eller lågt blodsocker bör alla ha med sig en egen matlåda. Den kan innehålla bananer, annan frukt, kex, choklad, smörgåsar och mycket annat. Det viktiga är att den innehåller sådant som ger energi och näring samt sådant fäktaren tycker om.
T ex druvsocker bör bara användas inför en eventuell final eller vid något enstaka tillfälle. Tänk på att fäktaren aldrig ska vara hungrig - och aldrig mätt.
Ät i små portioner ofta i stället för ett stort mål mat. En stadig frukost är en mycket bra start på en tävlingsdag. Det viktigaste som man bör tänka på under dagen är att få i sig tillräckligt med vätska och då förslagsvis i form av vatten!

 

FÄKTUTRUSTNING: Utöver den normala personliga utrustningen som rena fäktkläder, mask, vapen och vattenflaska ska fäktaren ha med sig reservvapen, reservsladd och förvissa sig om att reseledaren från klubben har kompletterade utrustning med sig. Om man reser utan reseledare ska man också ha med sig ett tredje reservvapen och innan resan noga ha testat sin egen utrustning.

 

ÖVRIG UTRUSTNING : Alla fäktare bör ha egen ”meckarlåda” och kunskaper om hur den används. En mindre förbandslåda ska också vara med, typ första hjälpen av den karaktär som man kan köpa på bensinmack, Biltema, Clas Ohlsson etc.

 

VAPENVÅRD: Inför resan ska alla vapen och sladdar kontrolleras. Reser du som florettfäktare eller sabelfäktare ska även elvästen kontrolleras. Tänk på att vid fuktig väderlek kan elvästen bli felaktig. Häng därför alltid upp den torrt när du kommer fram. På så sätt minskar du risken för elfel.

 

TIPS: Packa aldrig fäktutrustningen tillsammans med fuktiga handukar. Har du rullväska packa alltid den tyngre utrustningen nära hjulen. Se till att alltid ha din utrustning lättillgänglig. T ex att packa småsaker, förband etc i de yttre facken på väskan. Innan resan är det också lämpligt att i god tid innan resan göra en packlista. Åtskilliga fäktare har kommit fram till tävlingen utan både mask och fäktstrumpor. Listan är också praktiskt att ha till hands inför hemresan och framför allt inför nästa resa.

Lånat från FFF

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:42 Skribent: Björn Thulin

**************

Information & Dokument

 som ska ändras eller läggas till skickas till WebMaster.

**************

 


Tryck HÄR för
FACEBOOK

https://www.facebook.com/Ljungby-Fäktklubb-167296246755842/

Postadress:
Ljungby FK - Fäktning
Box 891
34118 Ljungby

Besöksadress:
Fäktsalen, Sunnerbohallen
34136 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info