Hoppa till sidans innehåll

En ny era inleds

03 MAJ 2017 09:05
Den 1 maj inleddes en ny era i Ljungbyheds Flygklubb då de nya gemensamma samlingslokalerna invigdes. -Vi ska vara en stark och växande flygklubb, säger ordföranden Thomas Kandell.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2017 09:09

Den 1 maj inleddes en ny era i Ljungbyheds Flygklubb då de nya gemensamma samlingslokalerna invigdes. Den röda klubbstugan är nu öppnad och ska bli det nav i vilket alla besökare och aktiva medlemmar träffas och umgås. Lokalen har öppnats upp och blivit ljusare. Nya fräscha soffgrupper har införskaffats och gröna växter bidrar till den trevliga stämningen. En enklare flygsimulator håller på att byggas där barn i alla åldrar kan vässa sina flygkunskaper. Givetvis kommer den att vara fullt tillgänglig också för besökare från när och fjärran.

Men invigningen av den nya klubbstugan handlar inte bara om lokaler. Det är en nystart för Ljungbyheds Flygklubb med syfte till att sammanföra besökare, segel- och motorflygare i gemensamma lokaler då det gynnar alla. Besökare kommer att känna sig väl mottagna och omhändertagna.

-Vi ska vara en stark och växande flygklubb, säger ordföranden Thomas Kandell. Vi vill välkomna externa besökare på ett sätt som gör dem till ambassadörer för LFK.

-Vi har ett stort arv att förvalta, fortsätter Kandell. Enoch Thulin startade sin flygskola här redan 1915 och 1926 etablerade försvaret det som skulle bli sveriges största flygstridsskola här på heden utanför Ljungbyhed. 1957 bildades Ljungbyheds Flygklubb och har varit aktiv sen dess.

Thomas passade också på att rikta ett stort tack till alla som varit med och bidragit till klubbens utveckling sedan starten.1957 fram till idag. Eldsjälar som oförtrutet jobbar för att hålla våra fina flygplansflottor i luften, dvs segelflygplanen och motorflygplanen. Och inte att förglömma de enskilda medlemmarna som engagerar sig i klubben på alla tänkbara sätt. I samband med invigningen kom också ett stort antal veteranflygplan och gästade klubben.

För bilder från dagen, klicka här!

Skribent: Mats Stålhammar
Epost: Adressen Gömd

Hitta oss på Facebook här!
 

Postadress:
Ljungbyheds FK - Flygsport
Thomas Kandell, Infanterigatan 6
26451 Ljungbyhed

Besöksadress:
Pl 689 B
26453 Ljungbyhed

Kontakt:
Tel: 0435-440289
Fax: 0435-440298
E-post: This is a mailto link

Se all info