Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev juni 2010


Nyhetsbrev juni

Det är mycket på gång i föreningen just nu. Ny fotbollsanläggning med konstgräs och ett intensivt visions- och förändringsarbete för att bredda och stärka föreningen. Många har också varit med och aktivt kommit med idéer under den processen, dels under resan med ledare till Gdansk i oktober, på mötet på ”Centrum för idrott och hälsa” i november och på det allmänna mötet på Södermöreskolan i januari. Men så värst mycket till återkoppling från föreningen har det inte varit, och det ska vi alltså nu försöka råda bot på med detta månadsbrev som styrelsen genom mig har som ambition att komma ut med en gång i månaden.

 

Visionsarbetet.


Sedan mötet i Södermöreskolan i slutet av januari har styrelse, sektionerna  och visionsarbetsgruppen (Magnus Wallvin, Marcus Pettersson, Catrin Nicolausson och Jan Martinsson) arbetat vidare med de olika idéer och synpunkter som kommit fram. Styrelsen och sektionerna har prioriterat mellan de olika förslagen och arbetsgruppen har sammanställt en handlingsplan för det fortsatta arbetet. Arbetet med att göra verklighet av alla goda idéer har påbörjats och en hel del har redan gett resultat t.ex.:
Kiosksektionen som levde på randen till utplåning är idag en levande och välorganiserad verksamhet.
Innebandyn och yoga har startats och är högt uppskattade verksamheter. Innebandyn har anmält ett seniorlag till seriespel i div 4 nästa säsong, med Trekantens sporthall som hemmaplan i avsaknad av egen sporthall.
Antalet medlemmar har ökat markant genom ett gediget arbete med avgiftshantering och marknadsföring.
En ekonomisektion har skapats och arbetet med våra sponsorer har förstärkts.
Vi lyckades mobilisera för att både genomföra ett eget lyckat Valborgsmässofirande i Ljungbyholm och dessutom delta aktivt i ”Fullt Ös”-arrangemanget i Kalmar, allt med en samlad vinst för föreningen på cirka 25.000:-.

 

Ny fotbollsanläggning med konstgräs

En viktig del för att genomföra våra visioner är att få en konstgräsplan till Ljungbyholm. Föreningens konstgräsgrupp (Jan-Åke Larsson, Kent Nicolausson och Jan Martinsson) har under våren arbetat vidare med kommunens ansvarige utredare Bo Eklinder. Vi har också haft möte med övriga föreningar i Södermöre, som helhjärtat stöder konstgräset i Ljungbyholm, samt med allmänheten på ett möte som kommundelsnämnden bjöd in till i början av juni.
Kommunens uppdrag till Bo Eklinder var att utreda förutsättningarna för en samlad idrottsplats i Ljungbyholm med konstgräset som en integrerad del. Vi har parallellt arbetat med en konstgräsplan vid Fruskogsvallen och med en nyetablering i området mellan Byvägen och Mörevägen. Området har nyligen köpts av kommunen för villabebyggelse men där idrottsverksamhet angetts som en alternativ möjlighet. Mycket talar idag för att det senare alternativet är det som är mest realistiskt.
En konstgräsplan vid nuvarande A-plan skulle innebära att man hamnade allt för långt in i den värdefulla Fruskogen, något som landskapsarkitekterna har svårt att smälta. Dessutom kommer en konstgräsplan där att komma allt för nära villabebyggelsen med risk för buller och ljus-störning. En fotbollsanläggning i området Byvägen-Mörevägen skulle komma betydligt längre från villabyggelse, samtidigt som den skulle ligga i så nära anslutning till skolan att den på ett bra sätt kan nyttjas av skolans fotbollsprofil.
Södermöre kommundelsnämnd och kultur- & fritidsnämnden har nu tagit beslut om att stödja en fortsatt planering på det nya området även om det förekom synpunkter vid kommundelnämndssammanträdet om alternativa platser. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen och vi hoppas att man vid sitt augustisammanträde ger mark- & planeringsenheten i uppdrag att börja projektera för en byggnation. I en första etapp anläggs då konstgräset, efter det byggs i en andra etapp en ny klubbstuga med omklädningsrum och i en 11-manna gräsplan. Den tredje etappen innebär byggnation av en sju- och en fem-mannanplan vilket innebär att hela verksamheten kan lämna Fruskogsvallen och Biskopsskogen och samlas i den nya anläggningen. Om allt går enligt planerna och inga överklaganden sker så kan en konstgräsplan vara klar till hösten 2011, men hösten 2012 är nog en mer realistisk tidsplan.
Vi har också en förhoppning om att den nya sporthall som Johan Persson lovade Ljungbyholm i sitt första majtal ska kunna samplaneras i området så att omklädningsrum och café/klubbstuga kan samutnyttjas.

 

Winnerbäck 25 juli


Föreningen har i ett sent skede fått erbjudande om att vara med och hjälpa till vid Winnerbäck-konserten i Borgholm den 25:e juli. Från början handlade det bara om att bygga och riva scener, men nu behövs betydligt större insatser med personer till café, korvförsäljning, kallkök, entrévärdar, diskare, säkerhetspersonal m.m.. En stor mobilisering där vi behöver ha med över 100 personer för att klara vårt åtagande. Samtidigt ger arrangemanget föreningen 60.000:-, vilket är ett tillskott vi omöjligt kan tacka nej till. Här behövs just du! Anmäl dig till Jan-Åke Larsson 0733 374505 eller till Magnus Wallvin 073 1812069.

 

Allsång 1:a augusti


För tredje gången arrangerar nu föreningen allsång på Fruskogsvallen. Ett arrangemang som varit mycket uppskattat av de som sökt sig dit, men tyvärr har vi inte lyckats attrahera de stora massorna än. Nu gör vi et nytt försök och vi är övertygade om att det tidigare väl fungerande konceptet toppat med Anders Brandel ska bli ett lyckat arrangemang som kan fortsätta vara årligt återkommande. Ett arrangemang som inte får missas!

 

Säkerhetsbrickor


Nu under sommaren kommer Ljungbyholms GoIF börja sälja säkerhetsbrickor med föreningens klubbmärke. Skulle du tappa dina nycklar lägger upphittare nycklarna i närmsta brevlåda och genom ett samarbete med Securitas skickas de sedan tillbaka till dig! Ett smidigt och enkelt sätt att få tillbaka förlorade nycklar! Brickan kostar 99:- och funktionen uppdateras varje år för ytterligare 79:-! Den passar dessutom i kundvagnar så nu slipper du springa och växla för att komma åt en vagn! Brickan kommer att säljas i föreningens lottkiosk fr.o.m. augusti!

Nyckelring

 

Sverigelotten


Ett annat mycket bra sätt att stödja föreningen är att binda upp sig för ”Sverigelotten”. För 149:-/månad deltar du i utlottning av bilar, resor, hemutrustning, kläder och inte minst kontanter – upp till 5 miljoner, vilket är månadens högvinst! Samtidigt förstärker du föreningens kassa med inte mindre än 500:- för varje årsprenumeration. Enkelt, smidigt och spännande! Tag chansen – du kan anteckna dig i kiosken på Fruskogsvallen eller i lottkiosken vid Stinsen. Vi hjälper dig gärna att fylla i och skicka in din prenumeration!

 

En härligt skön sommar och en fin semester

önskar Janne

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:01 Skribent: Jan Martinsson

Handla på Telia och stöd

Ljungbyholms GoIF med upp till 350 kr

Telia

 Klicka på länken ovan och ange Klubbnummer: 260710

 

Ljungbyholms GoIF är certifierad för Säker & Trygg Förening.

Läs mer här eller på kommunens hemsida.

Postadress:
Ljungbyholms GOIF - Fotboll
Jan Martinsson, Semaforvägen 4
38830 Ljungbyholm

Besöksadress:
Fruskogsvallen, Perrongvägen
38830 Ljungbyholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info