Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev november-december 2010


Vi börjar nu närma oss jul vilket innebär en hel del arbete inom föreningen. Julgranar ska säljas, liksom bingolotter till uppesittarkvällen och dessutom är vi i en mycket intensiv period just nu vad gäller fram för allt konstgräset.

 

Konstgräset

Jag tror inte att det har undgått någon att Kalmar kommuns budgetberedning beslutat att skjuta på frågan om konstgräs i Ljungbyholm till nästa års budgetberedning. Den första reaktionen var naturligtvis en enorm besvikelse. Risken fanns att frågan skulle komma att ligga still fram till juni när beslut om 2012 års budget tas, och att man då konstaterar att det tar ytterligare ett år att få fram en detaljplan vilket inneburit en ytterligare förskjutning till 2013 års budget, med risk för samma situation då. Vår uppfattning var och är att beslut om byggnation redan fattats eftersom det avsats pengar i både 2009 och 2010 års budget, nu senast 10 miljoner. Vi menar alltså att frågan om  en konstgräsplan ska byggas redan är avgjord, och att det nu bara handlar om var och när.

Den 22:a november hade vi ett möte med övriga fotbollsföreningar i Södermöre och alla stöttade helhjärtat vårt arbete för en konstgräsplan och gav vår konstgräsgrupp i uppgift att företräda samtliga föreningar i Södermöre i kontakten med kommunledningen. Vi begärde därefter ett möte med kommunledningen för att få information och delge våra synpunkter. Nu i veckan besvarade kommunledningen våra frågor skriftligen och kallade också till ett möte måndagen den 13 december.

I brevet skriver kommunledningen (Johan Persson (s), Anette Lingmerth (s), Bertil Dahl (v) och Anna Thore (Mp)) att:

”Det är viktigt att planarbetet med att skapa en ny idrottsplats i Ljungbyholm kommer igång så fort som möjligt. Därför kommer frågan att tas upp på kommande ”Plangruppsmöte” i december 2010. I det planarbetet ska ingå att ta fram en plan för ett idrottsområde med konstgräsplan, sporthall inklusive föreningslokal och fotbollsplaner. Det formella uppdraget tas politiskt i början av 2011, men arbetet ska kunna starta redan nu.

Byggandet av konstgräsplan utgör etapp 1. Övriga objekt får tas i samband med 2012 års budget och ekonomiska planering för 2013-2014. Vår bedömning är att, om allt går som planerat, kan en byggstart av konstgräset starta i början av 2012. Detta mot bakgrund av att ett detaljplanearbete tar mellan 12-15 månader.”

Ett mycket positivt svar således, vilket ger förhoppningar om att vi kommer igång med planeringen för konstgräset redan nu och att en detaljplan kan vara framme om cirka ett år. Går allt som vi hoppas har vi alltså en konstgräsplan på plats under 2012.

 

Samarbete med övriga föreningar i Södermöre

Fotbollsföreningarna i Södermöre har nu under några år träffats för att se hur vi på bästa sätt kan stötta varandra och samverka för att nå bättre resultat. Team Södermöre är ett konkret resultat av samarbetet.

Vid det senaste mötet i Tvärskog diskuterades utökade samarbeten på ungdomssidan och inom gymnastiken Även frågan om gemensamma utbildningar diskuterades. Olika ansvariga utsågs som ska kalla till möten mellan föreningarna för att göra idéerna till verklighet.  

Vi kan konstatera att det finns ett mycket gott samarbetsklimat mellan föreningarna och alla är måna om att samarbetet ska fortsätta och utvecklas så att så många som möjligt ges möjlighet att idrotta och vara en del av idrottsgemenskapen.

 

Barngympa startas för barn 3-4 år.

Som ett resultat av visionshelgen i Ronneby i oktober har några föräldrar under ledning av Kristian och Irene Kandenäs beslutat att starta upp barngymnastik för barn i åldern 3-4 år. Tanken är att man ska börja lördagen den 15 januari och tiden blir lördagar mellan klockan 9:30-10:30 i gympasalen.

 

Granförsäljning

Årets julgranförsäljning vid klubbstugan blir lördag och söndag den 18:e och 19:e december mellan kl. 10-14. Vänta alltså med att köpa din gran till dess. Då får du en nyhuggen fin gram som håller sig barrfri långt in på nästa år. Dessutom till ett bra pris och där du vet att pengarna går till verksamhet som utvecklar orten. Vi kommer i år också att utöka sortimentet med försäljning av ”Viltkorv”.

 

Bingolotter till uppesittarkvällen

Dagarna före jul är den tid på året då det säljs mest Bingolotter och det är naturligtvis uppesittarkvällen som är anledningen. Köp därför din lott av oss i föreningen. Vi kommer att hålla kiosken framför Stinsen öppen 21, 22 och 23 december för lottförsäljning.

Köp kalender för 2011

Glöm inte heller att köpa den kalender som Peter Beckman, boende i Kvigerum, ställt samman med bilder på kända idrottsmän och kvinnor från Kalmartrakten. Kalenders säljs till förmån för ECPAT som arbetar för att motverka barnsexturism, barnpornografi och trafficking - människohandel med barn i sexuella syften. Priset är 100 kronor. Föreningen får 40:- för varje såld kalender. All vinst går sedan oavkortat till ECPAT.

 

Jag vill personligen tacka alla som under året gjort insatser för vår gemensamma förening. Vi blir fler och antalet aktiviteter ökar också hela tiden. I år har t.ex. Power Yoga och Innebandy tillkommit som verksamheter. Det är tack vare alla ideella arbetande ledare och andra aktiva som vi kan fortsätta finnas och göra nytta för våra barn, ungdomar och för samhället.

 

Med det vill jag önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt aktivt År 2012.

 

Hälsningar Janne

Uppdaterad: 12 DEC 2010 18:55 Skribent: Kristian Kandenäs

Handla på Telia och stöd

Ljungbyholms GoIF med upp till 350 kr

Telia

 Klicka på länken ovan och ange Klubbnummer: 260710

 

Ljungbyholms GoIF är certifierad för Säker & Trygg Förening.

Läs mer här eller på kommunens hemsida.

Postadress:
Ljungbyholms GOIF - Fotboll
Jan Martinsson, Semaforvägen 4
38830 Ljungbyholm

Besöksadress:
Fruskogsvallen, Perrongvägen
38830 Ljungbyholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info