Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev september 2010


Fotbollssäsongen över – nu börjar innebandyn

Fotbollsåret kan nu summeras och vi kan konstatera att samtliga seniorlag hamnat någonstans i mitten av tabellerna.

För herrarna blev A-laget 8:a, B-laget 4:a och C-laget 6:a.

För Team Södermöre blev A-laget 5:a i div. IV och B-laget 4:a i div. V.

Nu börjar planeringen för nästa säsong och den 9 oktober spelar herrarna en träningsmatch med inbjudna och intresserade nya spelare.

Samtidigt som fotbollen slutar så börjar nu innebandysäsongen med vårt nystartade lag. Den historiska första matchen 9 oktober kl. 14:30 spelas mot Kalmar Södra i D-hallen i Kalmar sporthall.

Första hemmamatchen blir den 16/10 kl. 14:30 mot Mörbylånga GoIF i Trekantens sporthall, som är vår hemmaarena under säsongen. Vi hoppas naturligtvis på storpublik!

 

Konstgräs/ny fotbollsanläggning/sporthall

Efter att Södermöre kommundelsnämnd och Kultur- och fritidsförvaltningen fattat positiva beslut om konstgräs och ny fotbollsanläggning så ligger frågan nu hos kommunstyrelsen.

Under valkampanjen skedde inte så mycket utan frågan kommer nu att behandlas i beredningen inför 2011 års budget. Den kommer att beslutas i december.

Man vill från kommunen behandla konstgräs/ny anläggning/sporthall i ett sammanhang och vi hoppas nu att vi snabbt kommer i samtal med kommunen för att hitta en etapplösning där konstgräsets etablering kommer igång så snabbt som möjligt. Just nu finns det ingen kommunal tjänsteman som har ansvaret för frågan, vad vi har förstått.

 

Visionsarbetet

Ett 40-tal aktiva och ledare i föreningen kommer helgen den 30-31 oktober träffas på Ronneby Brunn för att fortsätta visionsarbetet och färdigställa en handlingsplan för 2011.

I det tidigare visionsarbetet under förra hösten och vintern så väcktes många frågor. Vi kan nu konstatera att mycket av det som då kom fram är klart eller att arbetet har påbörjats.

Punkter som redan nu kan prickas av är:

 • Fungerande medlemshantering
 • Nya verksamheter som innebandy och yoga
 • Genomföra allsångskväll
 • Utveckla årsfesten – utse ”festkommitté”
 • Bilda ekonomisektion och utse ekonomiansvarig
 • Få fler aktiva med att öka föreningens inkomster
 • Utse ansvarig för scenbyggen
 • Utveckla programbladet inför hemmamatcher
 • Anmäla innebandylag på herrsidan till seriespel säsongen 2010/2011
 • Mobil kioskvagn för försäljning vid Biskopsskogen
 • Fler aktiva i kiosksektionen.

Dessutom har arbetet med att förverkliga en mängd andra idéer påbörjats, medan några idéer tillfälligt fått läggas i en idébank för att aktualiseras senare. Förhoppningsvis kommer arbetet under Ronnebyhelgen leda till att nya idéer väcks och att arbetet med att förverkliga det som finns i pipe-line klargörs i en konkret handlingsplan för 2011.

 

Gymnastiksalen

Behovet av en sporthall i Ljungbyholm har under hösten blivit allt tydligare. Inomhussäsongen har nu börjat med gymnastik för barn och seniorer, innebandy och fotboll. Tyvärr har starten varit fylld med problem. Det gäller förvaring av innebandysarg, tillgång till gymnastikredskap och musik, men också att salen vid något tillfälle varit tänd hela naten efter att föreningen lämnat den. Det har även, vid något tillfälle, funnits synpunkter på situationen i omklädningsrummen efter att föreningen lämnat. Vi kommer att ha ett samtal med rektor och gymnastiklärare inom den närmaste veckan kring dessa frågor.

 

Besök från Dalarnas fotbollsförbund

Dalarnas Fotbollförbunds Föreningsutskott kommer till Kalmar för en utvecklingskonferens 23-24 oktober, och vill besöka en framåt förening som arbetar med Röda tråden och Trygg & säker förening. Lucas Nilsson på Smålandsidrotten håller i arrangemanget och i sitt svar till Dalarna skriver han: ”Vi har en förening Ljungbyholm GoIF som även de är med i Säker & Trygg förening. Se länk: www.ljungbyholmsgoif.se  Bifogar även deras röda tråd dokument så kan du själv se vilket otroligt arbete denna klubb lägger ner. De har gjort stora framsteg som förening de senaste åren och jobbar hårt med föreningsutveckling, för tillfället är de nog till och med snäppet bättre än Kalmar Södra.”

Lovord som ni gärna kan ta till er!

Dalarnas fotbollsförbund besöker oss lördagen den 23 oktober mellan klockan 9-12. Delar av styrelsen tar emot och informerar

 

Ha det gott!

Janne

Uppdaterad: 03 OKT 2010 18:20 Skribent: Kristian Kandenäs

Handla på Telia och stöd

Ljungbyholms GoIF med upp till 350 kr

Telia

 Klicka på länken ovan och ange Klubbnummer: 260710

 

Ljungbyholms GoIF är certifierad för Säker & Trygg Förening.

Läs mer här eller på kommunens hemsida.

Postadress:
Ljungbyholms GOIF - Fotboll
Jan Martinsson, Semaforvägen 4
38830 Ljungbyholm

Besöksadress:
Fruskogsvallen, Perrongvägen
38830 Ljungbyholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info