Hoppa till sidans innehåll

Läckeby B - Ljungbyholm B 3-5

18 MAJ 2015 08:07
Årets första 3:a bärgad!
  • Skapad: 18 MAJ 2015 08:07

Bilagan tog årets första skalp mot Läckeby GOIF efter att ha legat under i halvtid med 2-1

Profilen Calle sa såhär efter matchen:

 

"Stora snackisen inför matchen var avsaknaden av målvakter men då är det härligt med killar som Karolis Ribikauskas som utan tvekan erbjöd sina tjänster som burväktare.

Vi kom till Läckeby efter en bra spelad match förra helgen, trots förlust, men kände att vi hade medvind efter en bra genomförd match mot Hossmo. Vi pratade innan matchen om att gå ut och vinna duellerna och försöka kämpa ner dem trots förutsättningarna med den kraftiga vinden.

Nu blev det allt annat än medvind i första halvlek. Undertecknad förlorade slantsinglingen och vi fick tyvärr byta sida och möta sol och kraftig vind mot oss. 
Matchen började konstigt och det var många felpass, konstiga studsar, dåliga mottagningar osv men trots detta gjorde vi 0-1 genom Patrik Magnussons 1 a mål i den för dagen vita dressen. Det ytterst lilla spel som spelades stod dock vi för men med medvind i ryggen och några felbeslut från vår sida lyckades Läckeby göra både 1-1 och 2-1 innan pausvilan.

Vi pratade i halvtid om att inställningen var dålig och att vi nu måste nyttja medvinden och köra över Läckeby sista 45, att vi trots dålig plan och kraftig vind är ett helt klart bättre lag än vad Läckeby var. 
2a halvlek gjorde vi precis så, vi visade hur bra vi kan vara och vi dominerade fullständigt sista 45. Först kvitterar Tullan till 2-2, sen gör vi lite skiften och vänsterbacken för dagen Daniel Andersson kliver upp på mitten och där hinner han inte vara i mer än 1 minut då han styr in en "väl slagen" frispark som slås in bakom Läckebys backlinje där Daniel fint kan styra in bollen till 3-2 och därefter är det Ljungbyholm för hela slanten.Oskar Johansson , som visade gymnastkonster då han slog en volt över en utrusande målvakt, kom in och gjorde ett bra jobb på högerkanten tillsammans med Gustav Elling. 4-2 målet var väl det mål som satte sig på näthinnan mest när vår briljante tekniker Johan Sundström ser att målvakten står långt ut och drar iväg ett höstlöv från 45 meter som med vindens hjälp går över målvakten distinkt i nättaket, fotbollsgodis ala Victoria Svensson.
Matchen punkteras genom att Tullan fullbordar sitt hattrick med 5-2 målet i minut 80, Läckeby hinner göra 3-5 efter slarv av kapten Johansson då han hade bestämt att köra solo från eget mål men inte kom längre än till eget straffområde där bollen tappades och Läckeby gjorde 3-5 innan domaren blåste av matchen.

Som vän av ordning vill jag hylla laget framför jaget och det är en stark andra halvlek som vi trots blandat spel tar med oss till nästa match.

Kul att se våra unga killar vara på hugget, Oskar Johansson slet vackert när han kom in i andra, Gustav Elling spelade smart på en ovan högerbacksposition och var värd ett mål efter ett fint skott i ribban. Alfons Johansson, trots problem med andningen i motvinden, inte gjorde ett felbeslut på hela matchen. Suliman Hassan var spelsugen och hade emellanåt lekstuga och trots att han kanske inte längre är så ung såg han ut som en 20 åring i köttet när han gjorde sina första mål i Ljungbyholmsdressen, Patrik "Tullan" Magnusson.

Stort tack till Karolis som ställde upp i målet trots mindre erfarenhet som burväktare, stabil mellan stolparna och är förmodligen den köttigaste målvakt vid haft.

Annars måste ju ändå matchens behållning vara när vi fullständigt raderade ut en gammal allsvensk skyttekung från att göra några mål då 55 årige Billy Landsdowne spelade 60 minuter som forward, kul att se en legend på planen, särskilt en blåsig söndag som denna!!"

Skribent: Andreas Persson
Ljungbyholms GOIF - Tr.matcher Kalmar FDK
Semaforvägen 4
388 30 Ljungbyholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Handla på Telia och stöd

Ljungbyholms GoIF med upp till 350 kr

Telia

 Klicka på länken ovan och ange Klubbnummer: 260710

 

Ljungbyholms GoIF är certifierad för Säker & Trygg Förening.

Läs mer här eller på kommunens hemsida.

Postadress:
Ljungbyholms GOIF - Fotboll
Jan Martinsson, Semaforvägen 4
38830 Ljungbyholm

Besöksadress:
Fruskogsvallen, Perrongvägen
38830 Ljungbyholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info