Hoppa till sidans innehåll

Smedby B - Ljungbyholm B 3-3

01 JUN 2015 08:07
2015-05-31
  • Uppdaterad: 01 JUN 2015 08:10

Elvan som skulle få bilagan att återigen erövra en trepoängare...

Persson 
G. Elling T. Andersson R. Milton Kulle
Calle
Robin N Sundet
Akis Phille Bolt

Bänk: Tomaz, Isak, Oskar och Karolis.

 

Inför matchen hade Milton fått uppdraget att leda laget och efter laguttagning satte vi oss ner för att gå igenom taktiken, den enda som fattades vad Robin Nicolausson som var försenad efter ett besök på Sveriges baksida Göteborg. Ryktena gick återigen, likt förra året, att Robin måste kört vilse någonstans i Ljungby. Men till slut dök han upp, utvilad, med snyggt svallade hår och enligt egen utsago hade han "tagit det jävligt lugnt" när det kom till festandet i helgen....

Nåväl Milton gick igenom taktiken som om han inte hade gjort något annat, han var tydlig med vad han ville se oss göra ute på planen. Vi skulle rulla boll, möta boll, kombinera långt med triangelspel och överbelasta kanten där Akis spelade och skicka i djupet på vår vindsnabbe Löfgren på andra kanten. däremellan skulle bollen skickas upp på Philles fot som sedan skulle lägga tillbaka och på så vis skulle vi bärga 3an, lät som ett vinnande koncept i våra öron.

1a halvlek:
Vi gjorde allt som den gode Milton sa att vi skulle göra och chanserna radades upp och när Akis tidigt gjorde 0-1 på ett mönsteranfall och efter att Kulle älgat fram längs vänsterkanten och ordnat en straff som Nicolausson behärskat rullades in kände vi att den här matchen kan vi inte missa för idag är vi heta!!! Akis dominerade sin kant, Phille mötte boll som aldrig för och backlinjen uppvisade tålamod och klass när bollen emellanåt gick på ett snöre.

Men då när tryggheten var som störst blir vi bekväma och missar flera chanser pga bristande disciplin och istället för mål framåt lyckas istället Smedby göra 1-2 på kontring i halvlekens slutskede.

2a halvlek:
Allt det som vi gjorde bra i 1a var som bortblåst, det var tunga ben, många felpass och Smedby, som gjort några ändringar i paus, fick övertaget och lyckades göra både 2-2 och 3-2 smått turligt. Vi försöker gå framåt och gör några ändringar och byter även till 4-4-2 för att få mer press på Smedbys backlinje och lägene dyker upp, Tomaz som gör ett gott inhopp skapar ett par chanser men skärpan är inte där i avsluten men vi kämpar på. Till slut så vinner Phille en boll vid en utspark, spelar tillbaka den till, rätta mig om jag har fel, till Robin N som lägger en pastej till Akis på högerkanten som tar fart gör sin gubbe och smäller upp sitt andra i nättaket och 3-3 är lika vackert som ganska rättvist...

Båda lagen byter chanser med varandra och till slut när det är ca 10 kvar kommer läget med stort L. Smedby får inte undan bollen, bollen rullar efter en misslyckad rensning rakt ut i mitten mot straffområdet, fram kliver jag själv och är sopren och tänker som man gör i 9 fall av 10 "nu jävlar smäller vi upp den i nättaket" och som så många gånger förr blir det en sjuhelvetes felträff och kanindödaren utanför är ett faktum.

Kort därefter har Tomaz en nick i stolpen och oturen fortsatte tyvärr för vår goda Litauer som var värd ett mål.

Matchens sista händelse som satte sig på näthinnan var den skruvade projektilen från undertecknad som träffade insidan av ribban och ut där Phille rullade in 3-4... trodde vi men tyvärr var Phille offside. Men ryktet gick att skottet som föranledde offsidemålet studsade ner in i mål för att sedan studsa ut till Phille men domaren missade det och matchen som hade kunnat sluta sådär fint, härligt och "busteraktigt" slutade istället oavgjort...

Vi tar med oss 1 a halvlek där säsongens bästa fotboll från bilagans sida spelades och där samtliga spelare var involverade i en kavalkad av olika sätt att ta sig fram till målet,härligt att se.

2a halvlek glömmer vi....

Extra beröm går till Akis som ständigt utgjorde ett hot mot Smedbys backlinje och till Phille som spelade smart, klokt och var stark som en oxe som bollmottagare på topp.

Nu tar vi nya tag på veckans träningar och tillsammans ska vi få Ljungbyholms GOIF till det vinnande tåg vi skall vara...!!!

/Carl Johansson

Skribent: Andreas Persson
Ljungbyholms GOIF - Tr.matcher Kalmar FDK
Semaforvägen 4
388 30 Ljungbyholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Handla på Telia och stöd

Ljungbyholms GoIF med upp till 350 kr

Telia

 Klicka på länken ovan och ange Klubbnummer: 260710

 

Ljungbyholms GoIF är certifierad för Säker & Trygg Förening.

Läs mer här eller på kommunens hemsida.

Postadress:
Ljungbyholms GOIF - Fotboll
Jan Martinsson, Semaforvägen 4
38830 Ljungbyholm

Besöksadress:
Fruskogsvallen, Perrongvägen
38830 Ljungbyholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info