Hoppa till sidans innehåll

En kväll med Evy Palm


Tisdagen den 18 september 2012 var det var ett sjuttiotal personer som samlats i Tingshuset i Ljung för att höra löparlegenden Evy Palm berätta om sin otroliga karriär.

Det var rena slumpen som gjorde att hon vid 34 års ålder kom i kontakt med löpning då hon och en av hennes väninnor tillsammans cyklade iväg till Råda i hemstaden Lidköping för att springa 2,5 km ett par gånger i veckan. Trots att de där första löprundorna kantades av bärplockning längs vägen så vann hon kommunmästerskapet på 2 km vilket sporrade henne att fortsätta träna och öka längden på sina rundor. Efter många topplaceringar i diverse olika lopp senare fick hon representera Sverige både i Finnkampen, VM i Helsingfors -83 och OS i Seoul -88. Evy berättar att det var en fantastisk känsla men att det också gjorde att hon gärna ville prestera. Det ville hon så gärna att det nästan låste sig för henne.

 

Under Evys karriär har många, framför allt media, fokuserat på hennes ålder. Hon gjorde sina bästa tider mellan 46-49 års ålder och tävlade mot tjejer som var både 10 och 20 år yngre än henne. Hon hävdar dock att "om man inte tänker på åldern så är det ingen ålder". Evy menar också att det aldrig är för sent att börja. Vidare poängterar hon att för att bli bättre i sin löpning är det viktigt att träna varierat och äta ordentligt. Själv har hon startat dagen med havregrynsgröt och sedan ätit vanlig husmanskost och tyckt att det fungerat utmärkt.

Efter en och en halv timmas föreläsning bjöds det på kaffe, kaka och mingel innan det var dags att bege sig hemåt och fortsätta fascineras av löpardrottningen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:55 Skribent: Elisabeth Mellåker

Hallå där!

Har du något som du vill framföra till föreningen?
Prata gärna med någon av ledarna på passen eller med någon ur styrelsen.
Du kan även skicka ett meddelande via Facebook!
 

Vi är alltid i behov av ledare/instruktörer!

Är DU instresserad? Hör av dig till:
Marie: 0702-38 48 50 eller This is a mailto link eller
Karin: 0708-18 38 32 eller This is a mailto link

FB

Följ oss på Facebook "Gymmix Ljung" och barngrupperna "Ljungs GF barngrupper".

Swish

123 055 39 82 

Gymmix med undertext blå blå_rbg

Postadress:
Ljungs GF - Gymnastik
Marie Haraldsson, Källeryd Tallyckan
52493 Herrljunga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: haraldssonmarie@teli...

Se all info