Hoppa till sidans innehåll

Presentation


Hej.

Jag heter Jan Åhlström och jag skor och verkar ridskolans hästar,jag jobbar även som hästskötare och allt annat som behöver göras på en ridskola.

Jag började på ridskolan på grund av att min rygg började krångla, jag var tidigare hovslare på heltid. Jag har gått hovslagar utbildningen på veterinärskolan i Skara för en hel del år sedan.

Jag är väldigt intresserad av alla nya saker som kommer fram ,rent allmänt ,både om hästar och skoning.

Under resans gång har jag ändrat en hel del på hur jag ser på hästens skoning och hästen rent allmänt.

I min skoning och barfotaverkning försöker jag alltid att tänka på det som är fysiologiskt bäst för hästen och att ha en plan på hur jag vill att hovarna ska se ut i framtiden.

Det viktigaste tycker jag är att få ner hästens fot på marken så att stråle och sula får vara med och bära upp vikten från häst och eventuellt ryttare.

Även om foten expanderar ända från tådelen så spikar jag inte den bakersta sömmen och jag använder tunna skor så mycket som möjligt, även på våra halvblod för att sula och stråle ska komma så nära marken som möjligt.

Jag kommer att fortsätta skriva och lägga in en del bilder i mån av tid att läsa för den som är intresserad.

Tänk på att mina åsikter och ideer är mina personliga som jag tror på, andra hovslagare kan ha en annan åsikt,jag tycker man ska vara öppen för olika åsikter och sen är det upp till dig att bilda dig en egen åsikt. Mycket som handlar om hästar är en subjektiv bedömning, därför är det bra att läsa olika artiklar och att diskutera med vana hästmänniskor och hela tiden hålla sig uppdaterad på nya rön och forskning, en öppen dialog är god horsemanship tycker jag.

Uppdaterad: 01 APR 2011 13:34 Skribent: Jan Åhlström

Postadress:
Ljusdals RK - Ridsport
Susanne Bergman, Södra Sjöbovägen 108
82793 Ljusdal

Kontakt:
Tel: 065114985, 065113885
E-post: This is a mailto link

Se all info