Hoppa till sidans innehåll

Presentation


Lödde kanotklubb bildades 1969. Sedan dess har föreningen haft stora framgångar både nationellt och internationellt. Peter Pennsäter kom som bäst 8:a på VM, K1 1000 m i början av 80-talet och 8:a K4 1000 m på VM i Tammerfors, Finland 1983. Susanne Rosenqvist tog OS brons i K4 500 m både i Barcelona 1992 och Atlanta 1996. Henrik Andersson tog två VM medaljer 1997. Lödde Kanotklubb blev bästa klubb på SM 1989, 1996 och 2022. I modern tid har vi alltid idrottare aktuella för landslagsuppdrag och många framgångrika representanter i ungdoms och juniorlandslagen. 2022 blev vi återigen 1:a bästa klubb på årets SM-tävlingar.

Men, klubben erbjuder inte bara träning för elitkanotister. Vi är snarare en blandning mellan unga och gamla, motionspaddlare och elitsatsare, nybörjare och veteraner som tillsammans gör det vi tycker om - Paddla kanot! Detta skapar en härlig gemenskap mellan våra kanotister. Både gammal som ung kan vara med och träna tillsammans. Att vi älskar att paddla kanot är det som förenar oss.

Lödde Kanotklubb är en ideell förening och föreningens verksamhet bygger på att medlemmar satsar en del av sin fritid, och även en del av sina pengar, på att klubben ska fungera som tänkt. Aktiva kanotister, föräldrar, släkt och vänner hjälps efter bästa förmåga åt för att genomföra klubbens idéer. Du som förälder, mycket hänger på dig för att klubben ska lyckas bra med att ta hand om en del av ditt barns utveckling!

Klubben inriktar sig främst på racing och maraton. På vinterhalvåret spelar vi också kanotpolo inomhus, arrangerar löpträning, styrkegymnastik med bollspel i Nyvångshallen m.m. Genom Lödde Kanotklubb får man möjlighet till allsidig träning alla årstider, plus möjligheter att komma ut i naturen året runt. Dessutom har vi fyra paddelmaskiner DANSPRINT som våra medlemmar har fri tillgång till året runt.

Som barn och ungdom finns möjlighet att hyra kanot om man inte vill köpa en egen. Paddel och flytväst finns att låna för våra barn och ungdomar.

Vårt klubbhus ligger centralt i Löddeköpinge vid Lödde å, varifrån vi kan paddla ut till Öresund eller upp till Hög.

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info