Hoppa till sidans innehåll

Äntligen "vår"läger!

09 APR 2022 18:37
2-1 till Malmö i halvlek...
  • Skapad: 09 APR 2022 18:37

Motorcyklisterna har sin avrostning, kanotisterna sin avfrostning

Sedan igår kväll pågår ett mycket omtyckt kombinerat vår- och påskläger på klubben. Barn, ungdomar och ledare från Malmö Kanotklubb, Helsingborgs Kanotklubb och naturligtvis Lödde Kanotklubb samlas i dagarna tre för övernattning och gemensam träning.

De yngsta deltagarna är 8 år och satt för första gången i en kajak i somras i samband med vår Kanotskola. Att då ge sig ut i en rank kajak i halv storm och några plusgrader kan kännas övermäktigt när man haft uppehåll i ett halvår, men de klarade det galant!

När man stigit upp 07:30 en lördag för att springa i en timme INNAN frukost, för att sedan paddla en hel dag, så är det helt ok att "lyssna med ögonen stängda" en stund när vi kör tävlingsinformation...

Tack vare stormen som pressade in havsvatten, steg vattnet rejält under dagen. Istället för att ge oss av ut mot havet, fick vi istället följa strömmen som gick uppför ån! Bitvis var förhållandena riktigt tuffa och all heder åt våra ungdomar som tacklade halvmeterhöga vågor med kajaker avsedda för slätvatten. Några hade otur att få vågor från sidan istället, och t.o.m. våra ledare fick öva på balansen idag. Naturligtvis har vi följebåtar med ute, och ibland får man åka aluminiumkajak in till en varm dusch och bastu istället.

Ja, därav resultatsiffran hittills: 2 Malmöiter i vattnet, jämfört med 1 från Lödde... och i sedvanlig ordning kom brandkåren förbi för att öva livräddning EFTER att våra ungdomar badat! Nästa år synkar vi det bättre...

Skribent: Jonas Gersbo
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info