Hoppa till sidans innehåll

Tack Linnea Stensils!

29 OKT 2020 11:05
  • Skapad: 29 OKT 2020 11:05

Igår fick vi besök av Linnea Stensils som höll en motiverande föreläsning för våra aktiva ungdomar. Precis som inom kanotsporten så är hon snabb och effektiv och lyckades sammanfatta 20 års paddling inom loppet av en timme! 

Vi fick lära oss mycket om vikten av att sätta mål, att envishet, träning och förmågan att övervinna motgångar kan ta en hur långt som helst. Likaså vikten av att situationsanpassa sig och på så sätt finna glädje i träningen, oavsett förutsättningar.

Linnea berättade bl.a. hur hon vänt några av sprintkanotistens värsta ovänner, blåst och vågor, till sin fördel. Istället för att se det som ett hinder, började hon paddla surfski som ett komplement, något som bidragit till att föra henne tvärs över världen till Hong Kong. Likaså hur hon anpassar sin träning till där hon befinner sig. Har man inget gym, får man använda sig av vardagsting i närheten:

Likaså vikten av att känna sin kropp och känna efter hur små förändringar i tekniken påverkar resultatet som helhet. Det kan kännas fånigt att spendera ett helt träningspass med att paddla med händerna väldigt tätt, eller att inte få använda armarna fullt ut, men i slutändan lär man sig alltid något nytt: t.ex. hur viktigt det är att verkligen koppla in bålmuskulaturen och utnyttja den för rotationen.

Våra ungdomar satt som trollbundna under hela presentationen, på föredömligt avstånd från varandra. Återigen, tack Linnea för denna inblick i ditt aktiva liv, och välkommen tillbaka med medaljen 2021!

 

Linnea började paddla redan vid 6 års ålder är nu klar för OS i Tokyo. Hon debuterade i OS-sammanhang i Rio 2016 då hon blev sjua i K1 200m. 2018 tog hon VM-brons i K1 200m och förra året en sjätteplats på K1 500 m på VM i Ungern.

Skribent: Jonas Gersbo
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info