Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Just nu pågår SM-veckan i Linköping för fullt där kanotpolo och SUP är två av alla spännande sporter som är på plats.
 
Nu presenterar förbundskapten Per-Erik "Peken" Rönnestrand truppen till EM Sprint i München 18–21 augusti. Stort grattis till uttagningen.
 
Efter Riksidrottsnämndens beslut häromveckan i det uteslutningsärende som pågått under våren vill SKF uppmärksamma ett par viktiga medskick som görs i beslutet.
 
11–12 juni paddlade över 100 deltagare andra upplagan av Nordiskt Mästerskap i Surfski. Platsen var Danmark/Gilleleje och tävlingen arrangerades av klubben Klampenborg Kajak- og Kanoklub.
 
Svenska Kanotförbundet arbetar kontinuerligt med arbetet att förmedla och sprida svensk kanot. Nu söker vi engagerat folk som vill arbeta med våra livesändningar.
 

Inbjudan till Drakbåts-SM

(2022-06-28 08:13)
Svenska Kanotförbundets Drakbåtskommitté bjuder in till Drakbåts-SM 30–31 juli på Jönköpings Energi Arena, Rocksjön.
 
Vilka prestationer det svenska U23-landslaget levererade under mästerskapets fyra dagar i Belgrad, Serbien. Och allt toppades med två medaljer den avslutande dagen.
 
När finalen i Extremslalom avgjordes på världscuptävlingarna i Slovenien var Isak Öhrström omutlig. I hög konkurrens navigerade han hela vägen fram till seger i nya OS-grenen, pang!
 

Dags för U23 EM Sprint

(2022-06-23 08:00)
Idag drar 2022 ECA Junior and U23 Canoe Sprint European Championships igång i Belgrad, Serbien. Det är en liten, men stark trupp från det svenska sprintlaget som finns på plats.
 
Falkenberg StandUpPaddle Club bjuder in till Svenska Mästerskapen i Teknisk distans & Långdistans vid Skrea Strand i Falkenberg.
 
Missa inte årets polohändelse, nationellt breddläger i Sigtuna!
 
Helgens SM-tävlingar i sprint bjöd på fina arrangemang, härligt sommarväder med växlande vind och spännande uppgörelser.
 
I helgen avgjordes SM i både kanotslalom och kajakcross i forsarna i Åmsele. Vädret var kyligt och regnigt, med det vägdes upp av glädjen att äntligen få tävla i Västerbotten igen efter pandemin.
 
För första gången på länge bjöd Sprint-SM på fem heat i klassen H14 K1 200 m, inspirerande. Men även på seniorsidan såg vi förändringar. I år kördes ett eget heat för H22 i C-klassen, med bland andra tvåan i loppet – Yuri Lukovenko.
 
Förbundsstyrelsens beslut om att utesluta Falu Kanotklubb ur förbundet överklagades till Riksidrottsnämnden (RIN). RIN har nu behandlat ärendet och bifaller föreningens överklagande. Därmed upphäver RIN styrelsens beslut.
 

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: loddekanot@gmail.com

Se all info