Hoppa till sidans innehåll

Skåneligan drar igång 26/5!

22 MAJ 2018 21:19
Dags för Skåneligan, tävlingarna där alla är vinnare!
  • Skapad: 22 MAJ 2018 21:19

På lördag den 26 maj startar årets Skåneliga i Landskrona kring Citadellet. Samling på kanotklubben i Lödde kl 08:15 för gemensam lastning och avfärd. Start i Landskrona kl 10:00. Tävlingen och den gemensamma avlastningen av kajaker på klubben efteråt beräknas vara färdig runt 14:00. Anmäl gärna era barn senast torsdag 24/5 till This is a mailto link. Har ni inte själva möjlighet att köra så finns det oftast möjlighet till samåkning.

Årets Skåneliga kommer att gå på lördagar (se bifogad information nedan) och riktar sig främst till nybörjare. Man anmäler sig till varje enskilt tillfälle och man måste inte vara med varje gång. Tävlingen sker på barnens villkor och det är antalet deltagare som ger poäng, inte snabbast in i mål. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna andra nybörjare, aktiva och föräldrar.  

 

Inbjudan till Skåneligan 2018 – Skånes Kanotförbund

Målsättningen: Skåneligan är avsedd som en inkörsport för tävlingsverksamhet inom Skånsk Kanot. Tävlingen är alltså främst till för att stötta de kanotister som tar sina första paddeltag på tävlingsbanan. Detta är enda riktlinjerna. Vi sätter således inga regler om vilka som får och inte får vara med. (Ibland kan det vara nödvändigt att ha med en erfaren kanotist, som stöd för klubbens nybörjare, ibland kan man ha en kanotist som paddlat i 4 år som plötsligt vill börja tävla). Det är upp till respektive klubb att ansvarsfullt bedöma vad som är lämpligt.

Tävlingsdatum (lördagar):

Ort och datum (tidpunkt för samling på klubben i rött)

Landskrona 26/5 (08:15)
Helsingborg 16/6 (08:00)

Ängelholm 4/8 (Regional SUC) (ej bestämt)

Örkelljunga 11/8 (07:30)
Malmö 25/8 (08:00)

Lödde final 15/9 (08:45)

Starttid kl 10.00 lördagar (Ängelholm kl 08.00)

 

Nummerlapparna: kommer att finnas på plats i Landskrona och tas vidare till nästa tävling därifrån.

Poängberäkning: klubbarna får ett poäng för varje kanotist som genomför sitt lopp. Prisutdelning för totalt hopsamlade poäng hålles efter sista deltävlingen i Lödde. Efter varje deltävling får deltagarna diplom eller annat pris för genomfört lopp.

Klasser: H/D 10, H/D 12, H/D 14 samt H/D 16.

Distanser: 200 och 1000 m eller vad som är lämpligt på tävlingsplatsen.

Ingen tidtagning

Flytväst: – givetvis

Ingen deltagaravgift: - Priser på deltävlingarna löses av respektive klubb. Antingen använder man Skånes kanotförbunds diplom i de fall de finns sparade. Eller också väljer man alternativa priser. Undantag Regional SUC som ingår i ordinarie SUC-serien. Där kommer deltagaravgift att tas ut och gängse SUC-medaljer delas ut till deltagarna.

Rapportering av resultat: skickas omedelbart till Peter Dahlquist: This is a mailto link eller tel: 0739-659485

Övrigt: Synpunkter? Frågor? Kontakta Peter enligt ovan.

Välkomna!

Skribent: Jonas Gersbo
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info