Hoppa till sidans innehåll

Träning/Tävling


Allmänt

Lödde kanotklubb anpassar träningen enligt Folkhälsomyndighetens lokala rekommendationer i Skåne enligt följande:
  • Ungdomar födda 2005 och senare fortsätter med träning men under samtliga pass skall man hålla två meters avstånd. 
  • Så få vuxna som möjligt befinner sig i träningslokalen (avser främst onsdagar i Nyvångshallen) under träningen och dessa håller avstånd både till varandra och till de aktiva.
  • Så länge en paddels avstånd hålles, tillåts träning i mindre grupper på klubbhuset.
  • Man byter om och duschar hemma utom på simträningen.
  • Äldre ungdomar, födda 2004 och tidigare läser själva på Folkhälsomyndighetens hemsida och anpassar sin träning efter rekommendationerna.

Rekommendationerna på denna sida samt kanotklubbens träning och verksamhet uppdateras löpande i takt med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har ni specifika frågor angående träningen under pandemin, vänligen kontakta respektive tränare.

Lödde Kanotklubb har träning året runt. Vi bedriver organiserad barn och ungdomsverksamhet i fyra grupper/nivåer under sommarhalvåret. Grupperna heter: Fågelskådare, Framsteget, MAXI och Öset. Läs mer om våra grupper i deras sidor här till vänster. På sommaren tränar vi måndag-torsdag (vanligtvis kl.18:00) och tävlingsfria helger kl.09:00.

Under vinterhalvåret tränar alla grupper tillsammans (Tisdag: Löpning 18:00, Onsdag: 18:00 Nyvångshallen - styrkegymnastik, Lördag: 09:00 Paddling, Söndag: 09:00 Paddling, 19:00 Polopaddling Tovåkersbadet)

LÖKKs träning bedrivs enligt utvecklingstrappan som är framtagen av Svenska Kanotförbundet. Mer om utvecklingstrappan hittar du här till vänster på en egen sida.

Cajsa maraton

Sommarträning

Sommarträningen, dvs paddling, börjar i regel mitten av april. Träningen sker i olika grupper efter förmåga och utveckling. Extra pass på helgen brukar man paddla utan tränare, det gäller in första hand de lite mer rutinerade kanotiserna. Löpträning sker hela säsongen, styrkelyft fortsätter ett tag in på sommarsäsongen.

Vinterträning

På hösten, när kanotsäsongen är slut i skiftet september-oktober, börjar vinterträningen. Många torkar då av kanoterna extra noga och lägger upp den för att ta fram den igen när sommaträningen börjar. För de riktigt aktiva finns det inget slut på säsongen, möjligen ishinder på ån. På Julaftonens förmiddag klocka 10:00 är det ändå flera som tar ut kanoten för den traditionsenliga julpaddlingen, det blir säkert glögg och pepparkakor för de trogna!

Julpaddling

Julaftsonpaddlingen 2014

Inför vintersäsongen lägger tränarna upp ett träningsprogram som passar alla våra grupper. I urvalet av aktiviteter som man kan syssla med finns styrkegymnastik/bollspel, löpning, polokanot och styrkelyft (för dem som är 15-16år och äldre).

Det brukar vara populärt för alla åldrar att träffas på styrkegymnastiken. Då tränar vi gymnastik, medicinboll, individuellt och i grupp, samt lagspel, till exempel innebandy.

De som fortsätter paddlingen träffas för träningspass på lördag och söndag förmiddag klockan 10:00. På söndagarna kan man även komma till Tolvåkersbadet för att paddla polokanot.

Grovplanering för innevarande år.

Uppdaterad: 14 AUG 2018 09:29 Skribent: Jonas Gersbo

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info