Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinformation


2019-års tävlingar

Lathund för de aktiva som vill tävla

Du som vill anmäla dig till en tävling, prata med Dina föräldrar och prata med Din tränare, anmäl dig sedan via Anmälningsformuläret här på hemsidan.

Det kostar dig 100kr för att tävla på en tävling (oavsett om det är regatta, DM, SUC eller JUC). 200kr för SM-tävlingen. Skåneligan och Onsdagsrajset är Gratis!
Tävlingsavgiften (100kr/200kr) skall betalas in på klubbens BG-nr (693-7437) i samband med anmälan. Det är den aktives eget ansvar att betalning sker. Anmälan + Betalning= Får starta. Betala även in lunch/matbeställning om så önskas (framgår på tävlingsinbjudan om detta finns) Ange den tävlandes namn och namn på tävling (ex Anton Haglund, SUC Lidköping) 

Kontrollera tävlingarna på Tävlingsinbjudan/anslagstavlan, så att Du vet vilket datum som gäller för anmnälan. OBS! Att det finns ett sista anmälningsdatum internt inom LÖKK vilket är en vecka innan arrangörens.

Om du anmäler dig efter att anmälningstidens utgång, får du själv betala efterannmälningsavgiften om sådan finnes.

Om Du blir sjuk inför en tävling, måste Du se till att Du stryks från tävlingen. Du tar själv kontakt med tävlingsarrangörer eller klubbens lagledare. Har Du inget giltigt skäl för att Du uteblir, får Du själv stå för anmälningsavgift/strykningsavgiften.

Du som skall ha din kanot på klubbsläpet skall delta i lastningen av kanoter.

I regel lastas kanoterna på torsdagkvällen före tävlingshelgen. Om kanotermna ska lastas gemensamt på släpet, skall du vara med och ta fram din kanot och hjälpa till vid lastningen. Ordnar du transporten själv kan du lasta när det passar dig själv bäst.

Du som skall paddla besättningskanot men kör egen bil, skall också hjälpa till. Du ska inte bara dra på kanotfodralen utan hjälpa till med lastning/lossning hemma.

Kontrollera alltid vid lastning att sits och fotstöd inklusive skruv och mutter är fastspända ordentligt.

Lagledaren talar om vad (mer än kanoter) som skall lastas inför en tävling (tex nummerlappar, tält, sjukvårdsväska, klockan etc).

Det är inte föräldrarna som skall lasta/lossa och rulla remmar. Det är Du som ska tävla!

Om ALLA hjälps åt, går det fortare och alla kommer hem tidigt.

Normalt kör föräldrarna eller de aktiva med egen bil till tävlingarna. Försök gärna komma överens om att ta med någon extra i bilen för att minska resandet. I vissa fall finns det möjlighet för klubben att hyra minibuss.

Avresan sker beroende på hur långt bort tävlingen sker. Räkna med att åka tidigt på eftermiddagen på fredagen före tävlingar som ligger 30-50 mil bort.

Klubbtältet skall resas på tävlingsplatsen. Tältet är vårt gemensamma omklädningsrum, vilrum och matrum. Håll det rent och snyggt omkring Er på tävlingsplatsen.

Lagledarträff och Tävlingsdräkt/tävlingslinne

På morgonen före tävlingarnas start (i regel en timme innan)n träffas arrangörer och lagledare för att gå igenom tävlingsdagens program. Då meddelas strykningar, efteranmälningar, ändrade tider etc. Tänk därför på att ta kontakt med lagledaren före träffen om du vill ändra något i programmet och efter träffen för att kontrollera om det bestämts något som påverlar din tävling. Det har hänt att lopp har startat tidigare än vad som står i programmet. Mer och aktuella tävlingsregler finner du nedan.

Under tävlingsloppet är det obligatoriskt att bära klubbens tävlingslinne. Linne (och overall, klubbmärken etc) kan köpas från föräldraföreningen. Tävlar du i besättning (K2 eller K4) måste alla i samma kanot ha likadana tävlingsdräkter.

Här är aktuella tävlingsregler samlade. Läs på dessa innan du tävlar!

Allmänna tävlingsregler

Maraton

Sprint

Kanot-SM (klickbar länk)

Sprint-SM 2019 arrangeras av Nyköpings Kanotklubb. Datumen är 16-21 juli. Mer information kommer på deras hemsida.

SUC (klickbar länk)

Svenska Ungdoms cupen (SUC) är speciellt avsedd för de yngre kanotisterna, upp till och med H/D16. Man har lite fler klasser än andra typer av tävlingar, 11åringar, 12-åringar etc i egna klasser. Tävlingarna brukar hållas på sex tävlingsplatser, inklusive tävling med maratondistans.  

Poängberäkning:
I den individuella cupen i SUC får man poäng beroende av placering. Segraren får 28p, tvåan 26p trean 25p, fyran 24p osv. Ingensom går i mål blir utan poäng, dvs. är det fler än 27 deltagare i en klass får alla från placering 28 och upp 1poäng. När poängensedan summeras får man tillgodoräkna sig det bästa resultatet på varje distans och därutöver räkna till ytterligare tre resultat. Även besättningspoäng räknas med i slutpoängen dock kan man max tillgodoräkna sig 3 poäng besättningspoäng totalt. Om flera kanotister slutar på samma poäng vinner den som har den högsta icke medräknade poängen.I klubbtävlingen i SUC får klubben 1p för varje deltagare som går i mål i en final (A, B, C …) oavsett placering. Alla poäng summerasför att kora ”bästa SUC klubb”. Inga klubbpoäng delas ut i besättningslopp.

Utländska kanotister:
Utländska kanotister deltar på samma villkor som svenska kanotister. Detta innebär att en utländsk kanotist kan vinna såväl ettlopp som en hel klass. En utländsk kanotklubb kan även vinna klubbtävlingen.

Nytt för 2014:
Besättningspoäng:Vid de flesta SUC/JUC tävlingar kommer det att bjudas in till någon form av ”lag-tävling” (t.ex. lottad K-2, K-4 eller något annat).Alla som startar i ett sådant lopp kommer att få ta med sig en extra poäng. Man kan erhålla max en poäng under en deltävling.

SUC endast i en åldersklass:
Det kommer inte längre att vara möjligt att samla poäng i mer än en SUC klass under säsongen. Den åldersklass man först deltar iär den man kan samla poäng i.

SUC

I den individuella totalsammanställningen 2014 blev det guld för Gustav Nilsson i pojkar 01, silver för Jacob Nilsson och brons till Villiam Olander i pojkar 98. Dessutom blev 15-årige Joel Kihlbert utsedd till årets stjärnskott ibland alla svenska unga kanotister.

 

JUC (Klickbar länk)

Juniorcupen (JUC) är, som namnet anger, avsedd för juniorer (17-18år).
Tävlingarna brukar hållas på sex-sju tävlingsplatser, inklusive tävling med maratondistans.  

Poängberäkning:
I den individuella cupen i JUC får man poäng beroende av placering. Segraren får 28p, tvåan 26p trean 25p,fyran 24p osv. Ingen som går i mål blir utan poäng, dvs. är det fler än 27 deltagare i en klass får alla frånplacering 28 och upp 1poäng. När poängen sedan summeras får man tillgodoräkna sig det bästa resultatetpå varje distans och därutöver räkna till ytterligare tre resultat. Om flera kanotister slutar på samma poängvinner den som har den högsta icke medräknade poängen.I klubbtävlingen i JUC summeras poängen för alla deltagare som går i mål i en final (A, B, C …).
Utländska kanotister:
Utländska kanotister deltar på samma villkor som svenska kanotister. Detta innebär att en utländsk kanotistkan vinna såväl ett lopp som en hel klass. En utländsk kanotklubb kan även vinna klubbtävlingen.

Nytt för 2014:
Ny klass i JUC:2014 kommer det att finnas H/D-21 klass i JUC med samma regler och poängsystem som i H/D-18. Klubbtävlingenkommer att innefatta både H/D-18 och H/D-21.

DM

Skånes Kanotförbund ordnar tillsammans med någon klubb i Skåne eller Småland/Blekinge kanotförbund distriktsmästerskap. Tävlingarna hålls i regel en helg i september. Håll utkik efter inbjudan på LÖKK:s anslagstavla. DM är en tävling som du som aktiv bara måste vara med på.

Skåneligan (klickbar länk)

Skånes Kanotförbund inbjuder till Skåneligan. Detta är en tävling som är speciellt avsedd för dig som nyligen gått kanotskolan eller vill prova tävla under mer lättsamma former.         

Målsättningen:
Skåneligan skall vara en inkörsport för andra tävlingar. Tävlingen är alltså främst till för att stötta de kanotister som tar sina första paddeltag på tävlingsbanan. Detta är de enda riktlinjerna. Vi sätter således inga regler om vilka som får vara med. (Ibland kan det vara nödvändigt att ha med en erfaren kanotist, som stöd för klubbens nybörjare, ibland kan man ha en kanotist som paddlat i 4 år som plötsligt vill börja tävla). Det är upp till respektive klubb att bedöma vad som är lämpligt.
 
Tävlingsdatum (torsdagar 18:30 & lördagar 10:00 ), 

Landskrona 3/8
Örkelljunga 10/8
Ängelholm 19/8 lördag
Helsingborg 26/8 lördag
Malmö 2/9 lördag
Lödde final 9/9 lördag


Starttid kl 18.30 torsdagar och 10:00 lördagar på plats på respektive ort. Samling utsatt tid enligt ovan, på klubben. Ombytt och klar för lastning och gemensam tranport.

Nummerlapparna kommer att finnas på plats i Landskrona och tas vidare till nästa tävling därifrån. Nummerlapparna börjar ta slut så ta gärna med egna nummerlappar 1 – 9. 
Varje klubb måste ha som målsättning att delta i så många tävlingar som möjligt.
 
Pris och Poängberäkning:
Klubbarna får ett poäng för varje kanotist som genomför sitt lopp.
Prisutdelning för totalt hopsamlade poäng hålles efter sista deltävlingen i Lödde. Efter
varje deltävling får deltagarna diplom eller annat pris för genomfört lopp. Ev priser på deltävlingarna ordnas av arrangerande klubb.
 
Klasser: H/D 10, H/D 12, H/D 14, H/D 16 samt ledare/föräldrar.
Distanser: 200 och 1000 m eller vad som är lämpligt på tävlingsplatsen.
Ingen tidtagning
Flytväst – givetvis
Ingen deltagaravgift - Priser på deltävlingarna är upp till respektive klubb.
skåneliga 2
Skåneligan i Lödde 2014

Klubbtävling - Onsdagsrajs

Klubbtävlingarna hålls i ån. Tävlingsbanans utformning (dvs dålig sikt) gör att åskådarna hålls i spänning ända in i spurten.

Du som paddlar, nybörjare eller garvad: Ställ upp i klubbtävlingen!

Du som är anhörig: Ställ upp som påhejare. Det brukar bli fika efter tävlingen och prisutdelning. Totalsegrare premieras vid årsmötet. Läs mer om Onsdagsrajset här till vänster.

Onsdagsrajs

Alla duktiga deltagare fick pris på onsdagsrajset den 26 juli 2014!

Uppdaterad: 26 MAR 2018 18:39 Skribent: Annika Nilsson

 

Postadress:
Lödde KK - Kanot
Backavägen, Box 69
24621 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info