Hoppa till sidans innehåll

Klubben startar


Örkened Skytteförening var klubbens vagga. Gevärsskyttet hade en storhetstid ett bra tag in på 1980-talet. Men intresset för pistol fanns tidigare hos flera medlemmar. Erik Bordin, som blev klubbens förste ordförande – reservofficer med egen tjänstepistol – tog initiativet och i hans gillestuga, samlades vi några stycken 1963. Det var där och då som klubben föddes.

Det ”gamla gardet” bestod av Sture Thuresson, Henry Elofsson och Cyril Falck! Vi anslöts till Svenska Pistolskytteförbundet året efter, 1964. Att bilda en klubb var enkelt. Det var bara att samla några likasinnade och sätta igång. Besvärligare blev det när det gällde att bygga en anläggning för verksamheten. Var skulle den ligga? Jo, vid gamla soptippen fanns en liten backe som kunde tjäna som kulfång. Det var förstås bara plats för 5 skyttar åt gången. Detta räckte ju inte långt! Det blev alltså snart dags att ”bygga ut” på bredden! Fler platser behövdes. Skjutplatsen låg på ren myrmark, så första åtgärden blev att fylla ut området. Det gick åt kopiösa mängder fyllning. Även kulfånget måste byggas till för att ge plats åt fler skyttar. Det betydde: mer fyllning!

Hjälpen fanns nära! Karl-Erik Johanssons Gräv hade en JÄTTESTOR caterpillar, som han välvilligt placerade vid banan. Alltid med full tank och tillgänglig när helst vi behövde ”flytta massor”. Det fanns också andra företag som bidrog på olika sätt och vi ska inte glömma gamla Örkeneds kommun som bistod med kontanter! Vi visade vad vi ville göra! Vi jobbade fram ett förslag till anläggning med kostnadskalkyl, finansiering, ritningar mm, som vi presenterade för Fritidsnämnden. Man blev nog ”tagna på sängen” när våra planer visades och tydligen blev man imponerad av att här fanns ett färdigt projekt, bara att sätta i gång! På stående fot anslogs 25 000 kr ur en reservfond och besked gavs att ytterligare 200 000 kr budgeterades för nästkommande år! Pengarna kom som utlovat.

Det var alltså bara att sätta igång!


Uppdaterad: 16 AUG 2018 11:03 Skribent: Anders Lindh
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer!

Stort tack till våra guldsponsorer för stödet till ungdomsverksamheten med material, startavgifter till tävlingar mm:

*

Sparbanken Skåne Kristianstad
Sparbanken Skåne Kristianstad

 *

Lönsboda Golv
Kyrkhultsvägen 4
283 72 Lönsboda
0479-214 90, 070-836 59 41

 *

LNT
LNT Järn AB i Lönsboda

 *

ICA Nära Lönsboda
ICA Nära i Lönsboda

 *

Cederqvist och söner Lönsboda
Cederqvist och Söner AB

 *

Jims färg i Sölvesborg
Jims Färg i Sölvesborg

*


Osby Truck och Maskin

__________________

Stort tack även till våra övriga sponsorer och privata donatorer:

 

Sponsorhuset
Sponsorhuset

*

Andreas Bengtsson
Lönsboda

 

Postadress:
Lönsboda Pistolskytteklubb - Skyttesport
Anders Lindh, Tosthult 1259
28393 Lönsboda

Kontakt:
Tel: 0709655353
E-post: This is a mailto link

Stöd LPSK genom Gräsroten och Svenska Spel

Sponsorhuset