Hoppa till sidans innehåll

Föräldranärvaro i simhallen

18 OKT 2020 18:56
Följande information har skickats ut via mail till alla grupper i simskolan. Vad som står för grupper i stora bassängen gäller givetvis även för T-grupperna.
  • Skapad: 18 OKT 2020 18:56

Till simskolegrupper i mellanbassängen

Vi försöker alla anpassa oss efter den rådande pandemin vilket vi skrev om när terminen skulle börja.

Det har kommit lite olika information från olika håll om vad som gäller föräldranärvaro vid bassängkanten särskilt nu under Covid-19 när vi försöker hålla nere antalet som är simhall, duschar och omklädningsrum.

Vi vill att ni följer era barn som har simskola i mellanbassängen ner till bassängen, eftersom det är barn som inte är simkunniga. Om ni vill får en förälder per barn sitta kvar inne vid mellanbassängen. Det är då viktigt att ni håller avstånd mellan varandra. Det är avstämt med kommunens folkhälsostrateg och kommunicerat med ansvariga för simhallen.

Om ni känner att det är ok för er och ert barn får ni lämna och sedan gå ut från simhallen för att komma tillbaka några minuter innan gruppen slutar. Ni får inte sitta i ett omklädningsrum eller stå på ”balkongen” och titta på de som tränar.

Vi vet att många brukar vilja vara med och se vad de lärt sig sista gången, hur vi kan lösa det i höst funderar vi på. 

 

Till simskolegrupper i stora bassängen

Vi försöker alla anpassa oss efter den rådande pandemin vilket vi skrev om när terminen skulle börja.  Nu när vi har kört över halva terminen märker vi att allt fler föräldrar stannar kvar i simhallen, omklädningsrum och på balkongen.  Vid träning har vi att förhålla oss till ett visst antal i simhallen, ska vi kunna ha alla grupper igång så måste ni föräldrar hjälpa till för annars blir vi tvungna att minska antalet grupper. Det skulle innebära att färre barn kan få simma.  

Det har kommit lite olika information från olika håll om vad som gäller föräldranärvaro vid bassängkanten särskilt nu under Covid-19 när vi försöker hålla nere antalet som är i simhall, duschar och omklädningsrum. 

För föräldrar som har barn som simmar i stora bassängen gäller att man vid behov får följa med till omklädningsrum och dusch, sedan gå ut och stanna till så att man ser att barnet kommer ner till bassängen. Sedan ska föräldrar gå ut från simhallen. 

Vi vet att det finns ett fåtal barn som behöver ha sin förälder närvarande på kanten, har ditt barn det behovet prata med ledarna så vet vi varför du är kvar.

Vi har under den här tiden märkt att många barn växer av att få klara sin träning utan närvarande förälder i simhallen. Även fokus på vad ledarna säger kan bli bättre när man inte behöver ha koll på en förälder.  

Vi vet att många brukar vilja vara med och se vad de lärt sig sista gången, hur vi kan lösa det i höst funderar vi på. 

Hälsningar

Ludvika simsällskap

Skribent: Titti
Epost: Adressen Gömd

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ludvika SS - Simidrott
Box 120
77123 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

SISU

 

 

logo_tyr-(red) (2) (2)

  GYMMET 

 Logotyp VB Energi

 

Logo Bästa tvåan trean och fyran