Hoppa till sidans innehåll

Information om vårens simskolegrupper

05 FEB 2021 18:06
Nu är det snart dags att komma igång med simskolan! Ja i alla fall för vissa grupper.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2021 18:06

Nu har vi tagit fram en plan för hur vi kan bedriva vår verksamhet under rådande restriktioner. Vi har även fått den godkänd av kommunen. 

Vi kommer erbjuda simskola för grupperna silverpingvin, guldpingvin, fisk och haj. Det har nu skickats ut mail till de deltagarna där vi senast den 8 februari vill veta om någon inte vill vara med innan vi sätter ihop grupperna. På tisdag kommer vi börja skapa grupper utifrån de svar vi får och de begränsningar vi har att förhålla oss till, efter det kommer information om grupp, dag och tid.

Om allt går som vi hoppas kommer simskolegrupper börja med start den 13 februari. 

Tyvärr kommer vi inte kunna ha några grupper med baddare, sköldpaddor och sluss.

Baserat på kommunens regelverk och pandemilagen finns det ett antal regler vår verksamhet måste uppfylla. Klarar vi inte av att följa dessa begränsningar kan resultatet bli att vi får böta eller i värsta fall förbjudas att träna alls.

Det finns uppsatta begränsningar för hur många som får vara i de olika utrymmena samtidigt.

Följande maxantal gäller för de olika områdena (ledare räknas inte)

  • Herrarnas omklädningsrum 6
  • Damernas omklädningsrum 6
  • Simhallen 30
  • Området vid mellanbassängen 7

För att uppfylla dessa krav har träningstider och vissa gruppstorlekar justerats och tillgången till omklädningsrummen begränsats. Vi behöver också tänka på det när vi sätter ihop grupperna.

Vid varje träningstillfälle finns en specifik tid avdelad i omklädningsrummen före och efter passet. Under den tiden ska samtliga simmare i gruppen hinna byta om och duscha. Detta kan betyda att simmarna behöver byta om i omgångar så vi inte överskrider maxantalet i respektive omklädningsrum.

Vi kan inte tillåta att några föräldrar följer med ner i simhallen. För silverpingviner gäller att en förälder/vuxen får följa med in i omklädningsrum och duschutrymme. Ledare kommer hämta barnen innanför dörren till trappan ner till simhallen. När gruppen slutar kommer ledare ta med gruppen upp via trätrappen och lämna vid ”skorummet” där föräldrar får möta upp.

För övriga grupper får simmarna gå in själva genom dörren vid badkassan, hantera omklädning och dusch själva. Mer exakt information kommer i samband med inbjudan.

Skribent: Titti
Epost: Adressen Gömd

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ludvika SS - Simidrott
Box 120
77123 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ludvikasimsalls...

SISU

 

 

logo_tyr-(red) (2) (2)

  GYMMET 

 Logotyp VB Energi

 

Logo Bästa tvåan trean och fyran