Hoppa till sidans innehåll

Simskola


Inför nästa termin gäller att vi kontaktar de som tidigare deltagit i vår simskoleverksamhet med inbjudan till grupper och tider till nästa termin. Har ni valt att göra uppehåll med anledning av Covid-19 gör ni en ny anmälan här. 

Vill du ställa ditt barn i kö kan du göra en anmälan i vårt anmälningsformulär. Vi har en kö, men bjuder in vartefter det finns plats i en grupp på lämplig nivå utifrån uppgiven simkunskap.

Vet du redan nu att ditt barn inte vill fortsätta i vår verksamhet så meddela gärna det.

Simskolan hösten 2021 ha 10 gånger med start  från söndag den 5 september.   

Har du frågor så når du oss på This is a mailto link

Nya ledare behövs alltid! För att simskolan ska kunna drivas vidare så behövs det fler ledare. 

De ledare vi behöver är bl.a. vuxna som kan hjälpa till i simgrupperna, främst i mellanbassängen. När du beslutat att börja så får du en intern utbilning i klubben och blir i förlängningen också erbjuden att gå kurser i Svenska simförbundets regi. Har ditt barn en plats får du gärna prata med din ledare och prova att vara med i vattnet. 

Vår simskola baseras på Svenska Simförbundets Simlinje.

Svensk Simidrott har tagit fram en helt ny film som beskriver vad det innebär att gå i simskola hos en förening som är ansluten till Svensk Simidrott. Tanken är att filmen även ska ge svar på några av de vanligaste frågorna som många föräldrar undrar över, exempelvis varför vi leker i simskolan och vilka simsätt vi börjar med. Filmen hittar du här.

Vi har tre nivåer i mellanbassängen (Baddaren, Sköldpaddan och Silverpingvinen) och tre i stora bassängen (Guldpingvinen, Fisken och Hajen). I mellanbassängen börjar vi med att lära barnen att vara trygga och ha kul i vattnet. Sedan lär vi oss känna hur kroppen fungerar i vattnet för att därefter lära oss ryggsim, crawl och bröstsim. I stora bassängen utvecklar vi tekniken och tränar på att simma längre sträckor.

Vi börjar alltid med att lära oss ryggsim och crawl först, sedan bröstsim. Det tycker vi är viktigt för att även mindre barn som inte utvecklat koordinationen för att kunna simma bröstsim ska kunna känna sig trygga och kunna ta sig fram i vattnet.

Vår pedagogik baseras på att leken är av stor betydelse vid inlärning. Det ska vara kul i vattnet och det ska vara roligt att lära sig simma!

Föräldrar är välkomna att vara kvar vid bassängkanten under lektionerna om de vill. Ni avgör själva vad ni tycker passar bäst för ert barn och er familj.

Vi tar emot barn från det att de har fyllt 4 år och uppåt.

Uppdaterad: 10 SEP 2017 12:10 Skribent: Titti

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ludvika SS - Simidrott
Box 120
77123 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ludvikasimsalls...

SISU

 

 

logo_tyr-(red) (2) (2)

  GYMMET 

 Logotyp VB Energi

 

Logo Bästa tvåan trean och fyran