Hoppa till sidans innehåll

Anmälan till sommarsimskola


Sommarsimskola 2022

Sommaren 2022 planerar vi att ha simskola 17, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 juni, 1 juli.

Start Mellanbassängen Stora bassängen 
9:00

Baddare grupp 1 Fulltecknad 15/5 kl. 15.00

Fisk/Haj B-C
10:00 Sköldpadda grupp 1 Guldpingviner grupp 1
11:00 Silverpingvin  Guldpingviner grupp 2
13:00 Baddare grupp 2 Fulltecknad 13/6 kl. 07.00 Börja simträna/M1/Haj A 
14:00 Sköldpadda grupp 2 Fulltecknad 23/5 kl. 17.50 Simma 200m  - åk 5 och uppåt särskild anmälan

Avgift 600 kr. Vi ansöker om bidrag och hoppas kunna ha gratis simskola i sommar. 

Använd anmälningsformuläret nedan för att anmäla ditt barn till sommarsimskolan. Du behöver inte vara inloggad för att kunna göra anmälan. Du kan göra flera anmälningar.  

Beroende på hur vattenvant/simkunnigt barnen är delas de i grupper. På hemsidan kan du se vad som krävs i, och målen för, de olika grupperna, Baddaren, Sköldpadda och Pingvin, Fisk och Haj. Välj så noggrant som du kan för att grupperna ska bli så bra som möjligt. När en grupp är full tas det alternativet bort. Annars är anmälan öppen fram till och med den 10 juni efter det skickas information ut. 

När anmälan är klar kommer du vidare till sidan för medlemsansökan. På första sidan fyller du i barnets uppgifter och aktiv i simidrott. På följande sidor anger du uppgifter på en målsman. Är barnet redan medlem i LSS kan du hoppa över medlemsansökan.

Har du några frågor skicka dem till This is a mailto link

Vi tar emot barn från fyra år, men i vår sommarsimskola ser vi gärna att de klarar att vara med utan förälder då föräldrarna normalt sett inte är med vid bassängen på vår sommarsimskola. 

Ibland får vi frågan vad som skiljer vår simskola från kommunens. Det korta svaret är att vi börjar med att lära ut frisim och ryggsim. Så även barn som kan bröstsim är välkomna för att få lära sig frisim, ryggsim och fjärilsim. En film om simskola i Svenska simföbundets regi hittar du här

I år har vi en grupp för de som behöver träna simning för att klara simkunnighetsmålet 200 m varav minst 50 m i ryggläge. 

Baddare = träna vattenvana, att doppa huvudet och glida 5 m med hjälpmedel (mellanbassängen)

Sködpadda = träna för att kunna flyta i 5 s i ryggläge rotera över i magläge utan att att röra botten, simma 5 m valfritt simsätt (mellanbassängen)

Silverpingvin = träna för att kunna simma 10m valfritt simsätt, flyta 10 s (mellanbassängen)

Guldpingvin = träna för att kunna simma 10 m valfritt simsätt i ryggläge på djupt vatten, 10 m valfritt simsätt i magläge på djupt vatten, flyta 10 s på djupt vatten (stora bassängen)

Fisk/Haj = träna för att kunna simma upp till 50 m i ett simsätt och 25 m i ett annat simsätt på djupt vatten. Ett simsätt ska vara i magläge och ett i ryggläge. Dyka från kanten - glida i tre sekunder under ytan + tre kickar på djupt vatten. (stora bassängen)

Börja simträna = en grupp för de som under terminen simmar i M1 och Haj A, eller kan simma 200 m, men som nu vill träna start, vändning och simning i alla fyra simsätten (stora bassängen)

Simma 200 m = en grupp för deltagare från årskurs 5 som behöver träna upp sin simförmåga för att klara simkunnighetsmålet att falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kunna simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg. OBS! Anmälan via grundskolan, kontakta din idrottlärare om du har frågor.

Grupp

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ludvika SS - Simidrott
Box 120
77123 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ludvikasimsalls...

SISU

 

 

logo_tyr-(red) (2) (2)

  GYMMET 

 Logotyp VB Energi

 

Logo Bästa tvåan trean och fyran