Hoppa till sidans innehåll

Svenska Tennisförbundet


Här är nya junior-SM utomhus! 2019 går startskottet för JSM Race – en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.
 

Christer har ordet

(2018-10-12 15:46)
"Att synliggöra vår idrott kommer att vara ett av de prioriterade områdena för oss att sjösätta satsningar inom framöver", skriver generalsekreterare Christer Sjöö i sitt månadsbrev.
 
Nästa år tar vi nästa steg mot bättre tävlingstennis: ett nivåbaserat rankingsystem. I början av 2019 tas det nya systemet i bruk.
 
Tennis på gatan har under året gett flera hundra barn chansen att prova på vår idrott. Nu får de som blivit riktigt ”tennisbitna” chansen att spela ännu mer genom stipendium för utrustning och träning i en klubb.
 
En positiv trend för årets Idrottslyftet är de många ansökningarna om ”utvecklingsbanor” – ett konkret grepp för att uppgradera träningsmiljön och som lockar fram en höjd aktivitetsnivå.
 
Den 6-9 februari är Sverige en av 15 nationer som deltar i gruppspelet i Europa-/Afrikazonens grupp 1, varav sju nationer spelar i Polen och åtta i England.
 
Det har blivit dags för årets sista internationella rullstolstennisturnering på svensk mark: USIF Swedish Open.
 
Nästa vecka spelas årets upplaga av Intrum Stockholm Open. Tennisfesten smygstartar i Salkhallen, där ett förkval avgör wildcardplatser till ATP-kvalet.
 
Den första av två tävlingsveckor i Antalya slutade med svenskt i både singel- och dubbelfinal.
 
På söndagen korades segrarna i årets upplaga av dubbel-SM i Växjö.
 
Futureåret 2018 på hemmaplan avslutades med 25 000-dollarstävlingen Falu future. Jonathan Mridha blev bästa svensk.
 
32 dubbelpar står på startlinjen när dubbel-SM går av stapeln i Växjö lördag-söndag.
 
 

Ansök till RIG!

(2018-10-02 13:37)
1-15 oktober är ansökan till våra riksidrottsgymnasier öppen.
 
En ny internationell tävlingsvecka på svensk mark är här. 12 svenskar står på startlinjen när huvudtävlingen av Falu future inleds under måndagen.
 

Postadress:
Lugi TF - Tennis
Tre Högars Väg 7
22475 Lund

Kontakt:
Tel: 046-130990
E-post: jakob@lugitennis.nu

Se all info