Hoppa till sidans innehåll

NSBF Regel och Domarutbildning 2015-03-7,8


Kurs hemsida

Kursdeltagare fr.v. Ole Jansson SKL, Sven Nilsson LUL, Göran Wåhlin LUL,

Lena Nilsson LUL, Bengt Åkvist LUL, Cerstin Pettersson SKL, Åsa Nordin SKL,

Roland Karlsson KLX, Lars Nordin SKL, Elisabeth o Östen Myrevik LUL,

Mari-Anne Johansson LUL, (Utb.ledaren Mikael Rännar Umeå), Birgitta Elvingson LUL,Rolf Westergaard LUL, Söre Forss SKL, Bengt Månsson LUL, Gun-Britt Jansson SKL, Thure Johansson KLX, Mariann Åström LUL.

Foto Britta Westergaard.

 

Resumé över NSBF:s utbildningsdagar sammanställd av kursdeltagaren

Sören Forss SKL Skellefteå.

 

Regel och Domarkurs i Luleå mars 2015

Utbildningen som var på två dagar hölls i Luleås fina Boulehall. Första dagen satt vi i fikets ljusa lokal och dag två i konferensrummet en trappa upp.

Sammantaget var det 20 medlemmar från föreningarna Kalix, Luleå och SKL som skulle genomföra regelkursen och sen skulle sju av dessa ta sig an domarutbildningen.

Dagen inleddes med fika samt presentation av kursdeltagarna, Lars Nordin och Mikael Rännar var de som hade spelat boule i flest antal år.

Mikael Rännar från BS Nordboulen var också den som skulle lära oss mer om boulens snåriga regler. Mikael arbetar som pedagog på Umeå universitet och var väl lämpad för uppgiften.

Med hjälp av Powerpoint på riktigt stor duk blev det en bra presentation av regler ur

domarhandboken samt tävlingsbestämmelser och andra texter från SBF:s dokumentbank.

Kursdeltagarna tog upp många funderingar och frågor som då också diskuterades livligt, med hjälp av Mikael och paragraferna kunde man enas om hur det skulle vara.

Domarens utrustning och tips på hur man använder den samt lite tankar för att lösa tvister och dylikt gicks också igenom.

Distriktets domaransvarig, Rolf Westergaard var med och pratade om hans funderingar och tankar ang domarutövningen i distriktet.

Mat, fika samt övrigt ordnade Luleåföreningen med bravur, linssoppan på söndagen var en glad överraskning, jag har nog inte smakat linssoppa tidigare men den var riktig god.

Söndagen avslutades med prov för de som skulle försöka ta domarlicens, om någon vecka meddelas det till berörda om de lyckats eller inte.

Sammantaget en givande helg med nya bekantskaper och massor av lärdom om regler och paragrafer i Boulespelets grusiga värld.

 

SKL-Fotte (Sören Forss)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:32 Skribent: Rune Utterström

Postadress:
Luleå Boule-klubb - Boule
Klyvargatan 3
97438 Luleå

Besöksadress:
Klyvargatan 3
97438 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920231110
E-post: This is a mailto link

Se all info