Hoppa till sidans innehåll

Brev 2


BREV FRÅN ORDFÖRANDE                                                               September 2017

Nu när hösten kommit och det blir mörkt på kvällarna då flyttar vi in med boulespelet i värmen.

Vid den städdag vi hade i veckan deltog 28 medlemmar som rengjorde  Hall, Café, Kök, Kontor och andra utrymmen, fixat diskmaskinen och bytt trasiga armaturer och lysrör allt för att vi skall ha så trevligt som möjligt och bara spela Boule. 

Det seriespel som vi deltagit i med tre representationslag under sommaren har resulterat i att ett lag vann Div II, ett lag vann kvalet till Div II och ett lag vann Div III, bäst när det gäller.

Vi har i höst hunnit med två aktiviteter där vi har presenterat boulespel för allmänheten. Det har givit resultat i form av nya medlemmar och att de som inte varit aktiva på ett tag har kommit igång på nytt, vilket är glädjande.

Idrottens dag som skulle ha varit på Södra hamnplan den 10 september flyttades till Arcushallen då det blev årets värsta oväder. I Arcushallen var vi tillsammans med 20 andra idrotter och där fick vi spela boule på konstgräs.
Lördagen den 16 september deltog vi i Invigningen av Östra länken och där har Kommunen har anlagt en boulebana i Kanalparken vid den nya gångvägen runt Skurholmsfjärden. Kommunen beräknade att flera tusen personer var på plats vid invigningen.

Vid båda aktiviteterna har många provat på boulespel och fått information om hur och när de kan komma till Boulehallen. Flera har också anmält sig till nybörjarkurser, den första startar den 25 september och en till startar så fort vi har instruktörer tillgängliga. Det nya som kommer till hallen måste vi ta emot på bästa sätt.

Vi har fått i uppdrag av SBF att arrangera kvalet till Svenska Cupen V55 och av NSBF har vi fått uppdraget för V65 den 7 oktober.

De sanktionerade tävlingar vi har kvar i år i vår hall är Älgkalven Cup två tävlingar, Knut Öhmans minne och Tomte Cup. Nyborgs BS kommer att arrangera Luciakronan i vår hall.
Tages serie samt Skink Cup kommer traditionsenligt att arrangeras under oktober, november.

Innan verksamhetsåret är slut skall styrelsen utvärdera säsongen och lämna förslag till tävlingar och aktiviteter för 2018 samt göra kostnadsuppskattningar som skall utgöra underlag för det kommande budgetarbetet. För tävlingar nästa år skall det ansökas om sanktioner redan i september. Medlemmar uppmanas att komma med synpunkter till styrelsen om våra tävlingar och övriga arrangemang. 

Vår hall och utebanor hyr vi av Fritidsförvaltningen och svarar för driften enligt ett avtal där vi utvändigt svarar för skötsel av gräsytor och kommun skall svara för grusytor samt träd och buskar. Tyvärr har det inte fungerat för kommuns del trots påtryckningar har det inte gjorts något.
Därför ser det inte så bra ut för närvarande vilket vi beklagar. Den årliga besiktningen av anläggningen som kommunen skall göra har inte heller blivit av.

Jag önskar Er alla trevliga boulestunder i hallen.

Matz Rosenberg

Uppdaterad: 20 SEP 2017 20:47 Skribent: Rune Utterström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Luleå Boule-klubb - Boule
Klyvargatan 3
97438 Luleå

Besöksadress:
Klyvargatan 3
97438 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920231110
E-post: This is a mailto link

Se all info