Hoppa till sidans innehåll

Bugg


Luleå Bugg & Swing  bedriver både kurs- och träningsverksamhet i Boden och Luleå.

Bugg är en svensk dans som (tillsammans med fox) är vanligast förekommande ute på sociala dansgolv. Såhär kan det se ut när Sveriges bästa dansare buggar: se filmklippI de högsta klasserna dansar man även en långsam runda, det kan se ut såhär

Våra buggkurser är indelade i fyra olika grupper. Man kan gå grupperna så många gånger man känner att man vill och har behov för. Nya kursledare vid kursomgångarna gör att man som deltagare får ut olika saker av olika omgångar.

Bugg Gul – (Steg 1):

Inga förkunskaper krävs.
Innehåll: Här lär vi oss grunderna i bugg med fokus på att föra och följa. Efter den kursen har deltagarna tillräcklig kunskap för att våga sig ut på dansbanorna. Kursen kan med fördel gås flera terminer.
Antal tillfällen: 7


Bugg Grön – (Steg 2):

För dig som gått Steg 1 minst en omgång (7 tillfällen) och känner att du har hyfsad koll på det du lärt dig.
Innehåll: Mer variation och fokus på variationer av figurval. Kan med fördel gås flera terminer.
Antal tillfällen:

Bugg Blå (Steg 3):

Du har viss erfarenhet men det blir inte alltid rätt och du har dansat bugg i minst ett halvår (7+7 tillfällen) eller med fördel deltagit i Steg 1 + Steg 2 mer än en omgång. För dig som känner att du vill fortsätta att utveckla din dans.
Innehåll: Fokus på en bättre  grundteknik, dansant beteende, att klara av att göra moment med flyt utan onödiga stopp. Att delta i grupp Blå fler än en termin är en självklarhet för att få in vanan i dansen.
Antal tillfällen: 14 

Bugg Lila (Steg 4):

För dig som dansat alla ovanstående steg med bugg och känner att du vill fortsätta att utveckla din dans och du tränar själv dans mellan gångerna.
Innehåll: Finslipa dansens alla moment, målet är att efter denna omgång ska man bemästra buggen på ett sådant sätt att det är behagligt både för den man dansar med och den som observerar. Att delta i grupp Lila fler än en termin är en självklarhet för att få in vanan i dansen.
Antal tillfällen: 14 

Bugg Svart (träning):

Denna grupp riktar sig till dig som gått Lila kurs och vill fortsätta att utveckla din dans utan direkta mål att tävla. Paranmälan kommer att prioriteras. 
Antal tillfällen: Anmälan sker terminsvis

Tävlingsträning Regional: 

Denna grupp riktar sig till dig som tävlar i R-klass eller är intresserad av att börja tävla. För att vara med i denna träningsgrupp ska du ha gått samtliga kurssteg (Steg 1, 2, 3 och 4 eller motsvarande) och ha ambitionen att förbättra din dans och även tävla.

Målet för gruppens deltagare är att öka den dansanta nivån samt att våga utmana sig själv. Som antagen till gruppen förväntas du delta aktivt på träningarna och vara med på de flesta av tillfällena. Träningarna kommer att bestå av 45 minuters ledarledd parträning, sedan kommer N-dansarna att ansluta för ytterligare 45 minuters gemensam ringträning.
Antal tillfällen: Anmälan sker terminsvis 

Tävlingsträning Nationell: 

Denna tävlingsgrupp riktar sig till dig som tävlar i Nationell klass. Detta är föreningens högsta tävlingsgrupp och här krävs det att du lägger energi och tar stort eget ansvar över din träning. N-gruppen kommer att få specifika punktinsatser av externa tränare för att förbättra chanserna på de nationella tävlingsgolven. Som dansare i N-gruppen hjälper du även till med ledaruppdrag i den pågående träningsverksamheten, samt visar upp föreningen på olika evenemang/shower. 

Träningen kommer att bestå av 45 minuters ringträning tillsammans med R-gruppen, för att sedan övergå i ledarledd parträning. Till denna träningsgrupp är paranmälan ett krav.

Uppdaterad: 26 AUG 2018 10:01 Skribent: Andreas Sundbom

Postadress:
Luleå Bugg & Swing DK - Danssport
Maskinv 27
97254 Luleå

Besöksadress:
Maskinv 27
97254 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920222935
E-post: This is a mailto link