Hoppa till sidans innehåll

West Coast Swing


West Coast Swing (WCS) är en förd pardans som utgör en modern, stilfull och upprätt variant av dansen Lindy Hop. Den dansas idag över hela världen och utmärks av att vara mjuk, elastisk och sensuell. WCS är en av Danssportförbundets officiella BRR-danser.

Dansen ger stort utrymme för såväl förare som följare att improvisera och även ta med inslag från andra danser och stilar så länge den harmoniska parkänslan behålls och dansen väl speglar musiken. Karaktäristiskt är också att följaren har stora möjligheter att påverka dansen till exempel genom att tillfälligt föra. Paren dansar i regel på samma plats under en dans och rör sig alltså inte runt dansgolvet.

WCS dansas till nästan all sorts nutida dansmusik som går i fyrtakt t ex RnB (Rhythm and Blues), Hiphop och olika sorters pop. Tempot påminner om det för dansen fox, dvs det är relativt lugnt och håller sig ungefär i spannet 80–130 BPM med 100 BPM som idealtempo.

Inom Luleå Bugg och Swing finns goda möjligheter att dansa WCS varje vecka. Vi ger både nivågrupperade kurser och workshops på olika teman. För de som vill träna själva finns egenträningstid. Vi arrangerar också socialdanser för WCS-dansarna och det brukar gå att dansa WCS även på de danser föreningens Trivselgrupp anordnar t ex orkesterdanserna och torsdagarnas Citydance på Kulturcentrum Ebeneser. Socialdanser arrangeras också regelbundet av våra systerföreningar WCS Piteå, Skellefteå dansklubb och WCS Umeå för att nämna några.

Uppdaterad: 26 AUG 2018 10:03 Skribent: Kerstin Lindström

Postadress:
Luleå Bugg & Swing DK - Danssport
Maskinv 27
97254 Luleå

Besöksadress:
Maskinv 27
97254 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920222935
E-post: This is a mailto link