Hoppa till sidans innehåll

Vad händer på en kurs


Anmälan – ensam eller i par?

Det är inte nödvändigt att anmäla sig parvis till kurserna, men då det ofta råder tjejöverskott så är det ett tips att man som tjej hittar någon att anmäla sig tillsammans med. Paranmälningar prioriteras och ”singelanmälningar” antas i den utsträckning som det finns anmälningar av motsatt kön, för en jämn fördelning på kursen. Ofta sker antagningen med ett visst tjejöverskott. 

Deltagarna på våra kurser är i alla åldrar, på studentkurserna på Porsön är medelåldern ofta lägre än på övriga kurser. 

Alla dansar med alla 

På våra kurser byter vi danspartners kontinuerligt, minst efter varje låt. Detta gör vi för att man ska lära sig så bra som möjligt. (Problemet om man dansar för mycket med samma person är att man drar på sig den personens svagheter, med resultatet att man kompenserar åt varandra). Dessutom får man chans att lära känna en massa nya härliga människor om man dansar med alla!

Kurstillfällen

Ordinarie kurser består av 7 lektioner á 1,5 timmar eller 14 lektioner á 1,5 timmar och leds av rutinerade ledare med ledarutbildning. De är uppbyggda så att de stegvis går från enklare till mer avancerade moment i ett lämpligt tempo. Vid varje kurstillfälle repeteras det som togs upp gången före, vilket gör att det inte är någon kris om man missar ett kurstillfälle men det rekommenderas inte att vara borta flera gånger.

På grund av att det tar ganska lång tid att checka in alla kursdeltagarna vid kursstart så kom i extra god tid första gången. Det gör att vi kan köra igång snabbare med det du kommit hit för - att lära dig dansa!

Man kan gå grupperna så många gånger man känner att man vill och har behov för.
Nya kursledare vid kursomgångarna gör att man som deltagare får ut olika saker av olika omgångar.

Vi är övertygade om att du kommer ha väldigt roligt! 

Uppdaterad: 26 AUG 2018 10:18 Skribent: Andreas Sundbom

Postadress:
Luleå Bugg & Swing DK - Danssport
Västra Solgatan 14
97253 Luleå

Besöksadress:
Västra Solgatan 14
97253 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920222935
Fax: 0920222935
E-post: This is a mailto link