Hoppa till sidans innehåll

För medlemmar


Här hittar ni information om vad som gäller som medlem i Luleå friidrottsförening

Funktionärsuppdrag

Obligatoriskt som medlem i Luleå friidrottsförening är att man anlitar någon anhörig (förälder, syskon eller mor- och farföräldrar) som arbetar som funktionär på våra egna tävlingar. Följande tävlingar brukar vi arrangera; Arcuskampen, Arcusspelen och Mayday.  För att kunna arrangera tävlingar där våra duktiga friidrottare får testa sina färdigheter är det därför jätteviktigt att det finns funktionärer, därav detta krav.

För att vara funktionär krävs ingen specialkompetens utan det finns alltid grenledare som tar hand om och instruerar funktionärerna som avsatts på de olika grenarna.

Vissa år är vi även ansvariga för att arrangera större tävlingar eller att hjälpa andra föreningar att arrangera tävling. Då krävs det ibland även funktionärer med specialkompetens. Vi erbjuder därför årligen denna utbildningsmöjlighet. Är du intresserad av en grenledarutbildning kan du ta kontakt med oss via This is a mailto link

Deltagande vid egna tävlingar

När man är medlem i Luleå friidrottsförening får man tävla gratis på våra egna tävlingar. Detta är ett beslut som tagits för att alla barn och ungdomar i LFIF ska få möjlighet att tävla och för att man ska kunna testa på detta med sina egna tränare på plats och i en hemvan miljö på hemmaplan.

Vi står dock inte för efteranmälningsavgifter, dessa måste man själv betala med kontanter eller Swish på arenan. 

Deltagande vid tävlingar som arrangeras av andra föreningar

När man anmäler sig till tävlingar som arrangeras av andra friidrottsföreningar betalar man en startavgift ofta per antal grenar man avser att ställa upp i. Efter anmälan skickar Luleå Friidrott ut en faktura på den totala startavgiften.

Försäljning (eller städning)

Varje år säljer vi någon produkt (eller städar åt ex. kommunen) för att dra in pengar till gemensamma kostnader för lokalhyra, nya redskap och tillbehör. Information om detta får ni av respektive träningsgrupps administratör när det är dax. 

Information om hur man blir medlem, se fliken "Bli medlem" under "Föreningen".

Som medlem ser vi gärna att du går med i sponsorhuset - där varje köp online i fler än 600 butiker ger pengar in till LFIF. 

Uppdaterad: 06 SEP 2018 12:39 Skribent: Catrin Edelbro
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Luleå Friidrottsförening - Friidrott
Ordförande Catrin Edelbro, Tolvmansvägen 11
97596 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info