Hoppa till sidans innehåll

Kanotskolan - bra att veta


Fika

Det kan vara bra att deltagarna har med något att fika under dagen, ex. en smörgås eller en frukt. Ta även med en vattenflaska. 

Kläder

Superställ/underställ är optimalt att paddla i. Vid kallt väder kan det vara skönt med dubbla underställ, en tunnare vindjacka eller en vanlig t-shirt att dra över understället och en tunnare mössa. Är det varmt ute funkar det utmärkt att paddla i ett par badshorts eller liknande.

Våtdräkt funkar att paddla i om den sitter bra men är absolut inget måste. 

Vi rekommenderar starkt att ni märker era kläder!

Det springs och leks även en hel del på land under Kanotskolan, så springskor är bra. Väl i kajaken får skorna vara kvar på bryggan/land.

Flytväst

Vi har flera flytvästar i olika storlekar så det finns inget behov av att ta med egna. 

Vad gör vi under dagarna?

Framförallt så gör vi såklart det vi tycker är allra roligast och är som allra bäst på - paddla! Deltagarna får testa flera olika kanotmodeller men framförallt använder vi "Sprint/Motionskajaker" (LKK:s huvudsakliga gren). Vi paddlar både enmans (K1), tvåmans (K2) och fyrmanskajak (K4). Men vi hoppar även ner i Canadensare och testar på kanotidrotetns egna lagbollsgren Kanotpolo då man använder mindre, lättsvängda kajaker som man kan krocka med.

Till en början håller vi oss främst på Björkskatafjärden och utforskar närområdet, en sväng ner genom Lulsundskanalen eller upp mot Porsön. I takt med att deltagarna lär sig allt mer paddlar vi mot Sinksundet eller lyfter över dammen i Lulsundskanalen och tar oss ut till Skurholmsfjärden och kanske en sväng in i hamnen om väder och vind tillåter.  

Samarbete med SISU Idrottsutbildarna

All vår utbildning inom LKK görs i samarbete med idrottens eget studieförbund SISU Idrottsutbildarna. Inte minst de utbildningsinslag som en två veckors kanotskola innebär, såklart att lära sig grunderna i paddling med allt vad det innebär men även att lära att ex. samsas i en grupp, ta hand om och respektera varandra, leka tillsammans etc.

Fortsätt paddla med oss efter kanotskolan

Efter kanotskolan är ni varmt välkomna att fortsätta paddla med oss. Vi brukar ha två barn- och ungdomsträningar i veckan. Mer info delas ut under slutet av kanotskolan.  

Uppdaterad: 26 APR 2017 16:57
Skribent: Dag Johansson
SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 


 SKF_loggaLuleåKiropraktorteknik

Postadress:
Luleå KK - Kanot
Kanotvägen 14
97321 Luleå

Besöksadress:
Kanotvägen 14
97321 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920-222432
E-post: This is a mailto link

Se all info