Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen 2021


Maria Erixon – Ordförande

imagewjiwd.png

Jag är  LRK:s ordförande. Till vardags jobbar jag som sjuksköterska och musiker. Jag har min egen häst Semlan - eller Sagona som hon egentligen heter - stående på LRK.

Jag vill jobba för god sammanhållning och en välkomnande ridklubb, med bra utbildning, för mångfald och styrka för alla.

Lisa Berglund – Vice ordförande och tävlingssektionens representant

imageolmyg.png

Jag växte upp på LRK under 1980-talet och var i stallet jämt.  Jag har varit ridskoleryttare var än jag bott i landet till 2016 då jag skaffade en egen häst. Det blev inte så långvarigt och nu är jag åter ridskoleryttare medan min dotter Elsa står för hästägandet. Vi har ponnyn Timmy uppstallad på LRK.

Jag brinner för god sammanhållning och en minst lika god hästhållning!

På dagarna jobbar jag med luftfartsfrågor på Trafikverket.

Stina Pettersson – Kassör

imagezp7p2.png

Jag började rida på LRK på Bergnäset som 8-åring på 80-talet och sen dess har hästintresset hängt med även om jag genom åren haft några uppehåll utan så mycket ridning. Men det är också det jag tycker är så fantastiskt med att hålla på med hästar – det finns nåt för alla och en gemenskap oavsett om man är barn eller vuxen eller vilken nivå av ryttare (eller icke-ryttare) man är. Nu rider jag en gång i veckan på lektion, men min dotter Lova rider desto mer, så det blir mycket tid i stallet ändå.

Jag är ny i styrelsen i år, men har suttit i styrelsen under många år tidigare och även varit revisor. Jag vill vara med och bidra till att klubben fortsätter vara ett ställe där vi både erbjuder möjlig­het att utvecklas som ryttare, och att vara en del i gemenskapen bland alla fina hästar och människor här på anläggningen!

Elisabeth Wetterlund – Sekreterare

imagehqx5t.png

Jag ramlade in på LRK av en slump för ett par år sedan och fastnade snabbt för den trivsamma stämningen och möjligheten att vidareutvecklas även som vuxen ”ombörjare”, med bra pedagoger, trevliga hästar och peppande ridkompisar. Nu rider jag flera lektioner i veckan och har också förmånen att få rida och hyra Madisonas, ett av ridskolans yngre nytillskott.

Jag är föreningsmänniska sedan ungefär alltid och går igång på att se olika kompetenser, kunskaper och erfarenheter mötas för att tillsammans skapa en livfull, livskraftig och inspirerande föreningsmiljö. Till vardags jobbar jag vid Luleå tekniska universitet med att utbilda framtidens världsförbättrare.

Lovisa Nordberg – Ledamot och ungdomssektionens representant

image1ybb8.png

Detta blir mitt första år i styrelsen. Däremot har jag spenderat över 12 år på LRK där jag fått möjlighet att utvecklas som både ryttare och individ. Sommaren 2020 gick drömmen i uppfyllelse och jag fick min alldeles egna häst, Anieta. Utöver stallet går jag andra året på gymnasiet på Naturvetenskaps­programmet.

Som ordförande i LRK:s ungdomssektionen samlar jag på mig ett flertal erfarenheter och lärdomar. Men det är framförallt alla skratt, all glädje och det gemensamma intresset som förgyller LUS. Att dagligen se vår härliga gemenskap inspirera och engagera ungdomar i alla åldrar är det som motiverat mig att fortsätta i snart 3 års tid.

Henrik Grönlund – Ledamot och hästägaransvarig

image9nnt2.png

Mina två döttrar har länge uppskattat LRK:s ridskola och spenderar allt mer tid på sitt hästintresse, 2020 utökades familjen med C-ponnyn Dumle som numera bor här på LRK. Hästägande och ridsport ligger långt från mina tidigare intressen men LRK:s öppna, glada och pedagogiska inställning till barn, vuxna och hästar tillsammans med en fantastisk möjlighet att få kvalitetstid med sina barn gör att jag spenderar många timmar i stallet per vecka.

Föreningar bygger på medlemmarnas samlade kunskap, engagemang och insatser, här ligger inte min styrka inom hästkunskaper utan mer praktiska insatser, mångårig företagsledning och styrelsearbete.

Maria Wallander – Ledamot och ansvarig för medlemsvård

imagedyvyd3.png

Jag spenderade större delen av min fritid på Luleå Ridklubb under uppväxten. Efter många års uppehåll från ridningen är jag nu tillbaka i stallet som ridskoleförälder och som ridskoleelev. Jag rider själv på lektion en kväll i veckan men syns i stallet även andra kvällar och vissa helger då min dotter rider.

Som medlem i styrelsen hoppas jag att kunna vara med och bidra till en levande förening. 

På dagarna arbetar jag som projektledare på Luleå tekniska universitet.

Linnéa Blomberg – Ledamot

imagee5nho.png

För mig blir 2021 det andra året i styrelsen. Ända sedan jag var sju år gammal har jag varit lektionsryttare på LRK och har spenderat många timmar i stallet sedan dess. Tidigare har jag anordnat allt från ryktrallyn till spökkvällar med Ungdomssektionen, där jag även var kassör under två år. Tillsammans med ridskolans hästar så tränar och tävlar jag i både hoppning och dressyr. På torsdagar hittar ni mig i kalla ridhuset där jag håller i ridlektioner för de allra nyaste ryttarna.

Till vardags studerar jag till civilekonom vid Luleå tekniska universitet och uppskattar stallet som en mötesplats där alla är välkomna. Ridklubben har därför en stor plats i mitt hjärta

Sture Lomakka – Ledamot

imagex4sef.png

53 år, egenföretagare i el-branschen, sambo och har tre barn. Två av dessa är utflugna och kvar i huset är då Lova, snart 15 år, som med ett brinnande intresse fört in hästen i våra liv. Mycket positiv upplevelse att ”bli med häst” trots att vi inte alls hade någon tidigare erfarenhet av det, eller i vart fall väldigt begränsad.

En mycket trevlig gemenskap i hästlivet och på anläggningen och hoppas med min medverkan i LRK styrelse kunna bistå verksamheten med de mer praktiska och kanske inte direkt hästrelaterade frågorna. Är ”bondgrabb” i grunden ända fram till 18-20 års ålder då man gjorde ett eget vägval. Känner mig väldigt hemma i miljön med djur och trivs fantastiskt bra kring dem.

Hanna Rosehäll – Ledamot

imageq8pd3.png

Jag är, förutom ledamot i styrelsen, även extrainstruktör på ridklubben. En stor del av mina lediga timmar hamnar i stallet för träning och ompysslande av hästarna.

Till vardags läser jag Samhällsbyggnad vid LTU och förhoppningen är att köpa en egen häst efter skolgången.

Anna Thun – Ledamot

image8c9wy.png

Hästar har alltid varit ett stort intresse för mig även om jag inte ridit hela mitt liv. Har återupptagit mitt ridintresse för c:a 7 år sedan efter ett avbrott på 20 år och rider nu flera dagar i veckan då jag fick mer tid för mig själv efter att barnen blir äldre och engagemanget i deras aktiviteter avtagit.

Gillar gemenskapen som finns i föreningar och tycker om att hjälpa till och bidra med det jag kan och är nu ny medlem i styrelsen som ledamot.

Uppdaterad: 13 APR 2021 09:43 Skribent: Elisabeth Wetterlund

kvalitetsmärkning ridskola

Sponsorpuff

borjarida

RF-SISU Norrbotten

 

Postadress:
Luleå RK - Ridsport
Lokmannavägen 61
97455 Luleå

Kontakt:
Tel: 092062810
E-post: info@lulearidklubb.s...

Se all info