Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen 2022


Vill du komma i kontakt med oss i styrelsen? Kom gärna fram och prata i stallet eller skicka ett mail på styrelse.lrk[at]gmail.com

Elisabeth Wetterlund – Ordförande

imagehqx5t.png

Jag ramlade in på LRK av en slump för ett par år sedan och fastnade snabbt för den triv­samma stämningen och möjligheten att vidareutvecklas även som vuxen lektionsryttare, med bra pedagoger, trevliga hästar och peppande ridkompisar. Nu rider jag flera lektioner i veckan och hyr också ridskolehästen Madisonas.

Jag har alltid varit föreningsmänniska och går igång på att se olika kompetenser, kunskaper och erfarenheter mötas för att tillsammans skapa en livfull, livskraftig och inspirerande miljö. Det är ett fint förtroende att ha valts till LRKs ordförande!

Till vardags jobbar jag vid Luleå tekniska universitet med att utbilda framtidens världsförbättrare.

Anna Thun – Vice ordförande

image8c9wy.png

Jag har passerat 50-strecket i ålder, och har stora barn som klarar sig själva. Detta gjort att jag fått mera tid för mitt stora intresse, hästar och ridning, även om jag inte ridit hela mitt liv. Är en ombörjare som återupptagit ridningen för ca 8 års sedan och rider nu flera dagar i veckan, deltar gärna på kurser och har även provat på att vara med på klubbtävling.

Gillar gemenskapen som finns i föreningar och tycker om att hjälpa till och bidra med det jag kan. I år blir det mitt andra år i styrelsen och nu kommer jag ha rollen som vice ordförande.

Stina Pettersson – Kassör

imagezp7p2.png

Jag började rida på LRK på Bergnäset som 8-åring i början på 80-talet och sen dess har hästintresset hängt med mig även om jag genom åren haft några uppehåll utan så mycket ridning. Men det är också det jag tycker är så fantastiskt med att hålla på med hästar – det finns nåt för alla och en gemenskap oavsett om man är barn eller vuxen eller vilken nivå av ryttare (eller icke-ryttare) man är. Nu rider jag en gång i veckan på lektion, men min dotter Lova rider desto mer, så det blir mycket tid i stallet ändå.

Detta är andra året i styrelsen, men har suttit i styrelsen även tidigare och även varit revisor. Jag vill vara med och bidra till att klubben fortsätter vara ett ställe där vi både erbjuder möjlig­het att utvecklas som ryttare, och att vara en del i gemenskapen bland alla fina hästar och människor här på anläggningen!

Maria Wallander – Sekreterare

En stalltjej som spenderade större delen av min fritid på Luleå Ridklubb under uppväxten. Nu är jag tillbaka i stallet som ridskoleförälder.

Som medlem i styrelsen hoppas jag att kunna vara med och bidra till en levande förening. 

På dagarna arbetar jag som Rekryteringskonsult på Cesab Rekrytering AB.

Eva Eriksson – Ledamot

imagejt9mo.png

Jag är en hästtjej sedan gammalt, och har som många andra återupptagit ridningen efter ett antal långa avsuttna år. Hästar har dock alltid legat mig varmt om hjärtat, så när jag fick chansen att börja rida igen på LRK för ca 4 år sedan, tog jag den direkt! Rider två gånger/vecka och deltar även gärna i dressyr­kurser som anordnas av klubben. Åker även gärna längdskidor, och gillar att promenera och röra på mig. Till vardags arbetar jag som lärare på Tallkronanskolan. Har i många år jobbat på Furuparks­skolan, fram till branden i fjol då mellanstadiet flyttades.

Jag är ny i styrelsen där jag är med i Engagemangsgruppen, vilket passar mig bra då jag är rätt van och tycker om att planera aktiviteter med barn och unga. Jag tycker mycket om den trevliga stämningen i stallet, som är välkomnande och hjälpsam.

Susanne Eriksson – Ledamot och ansvarig för gruppen för medlemsengagemang

imageil72.png

Jag började rida på LRK som barn och hade hästar som intresse långt upp i tonåren. Efter ett uppehåll på många år är jag tillbaka i stallet, nu med min dotter Tove som rider och spenderar största delen av sin tid här på LRK. Jag bor på Kronan här Luleå tillsammans med min sambo, våra tre barn och hunden Maja som också brukar vara här i stallet. Till vardags jobbar jag som arbetsförmedlare och det här är mitt första år i styrelsen.

Jag tycker att stallet är en fantastisk plats för gemenskap och vill vara med och bidra till en trygg stallmiljö där alla känner sig välkomna.

Sture Lomakka – Ledamot

imagex4sef.png

53 år, egenföretagare i el-branschen, sambo och har tre barn. Två av dessa är utflugna och kvar i huset är då Lova, snart 16 år, som med ett brinnande intresse fört in hästen i våra liv.

En mycket trevlig gemenskap i hästlivet och på anläggningen och hoppas med min medverkan i LRK styrelse kunna bistå verksamheten med de mer praktiska och kanske inte direkt hästrelaterade frågorna.

Är ”bondgrabb” i grunden, lastar hö med högaffel och känner mig väldigt hemma i miljön med djur och trivs fantastiskt bra kring dem.

Lovisa Nordberg – Ledamot och ungdomssektionens representant

imagew8pek.png

Detta blir mitt andra år i styrelsen. Däremot har jag spenderat över 13 år på LRK där jag fått möjlighet att utvecklas som både ryttare och individ. Sommaren 2020 gick drömmen i uppfyllelse och jag fick min alldeles egna häst, Anieta. Utöver stallet går jag sista året på gymnasiet och pluggar på Naturvetenskaps­programmet.

Som ordförande i LRKs ungdomssektion samlar jag på mig ett flertal erfarenheter och lärdomar. Men det är framförallt alla skratt, all glädje och det gemensamma intresset som förgyller LUS. Att dagligen se vår härliga gemenskap inspirera och engagera ungdomar i alla åldrar är det som motiverar mig till att fortsätta.

Hanna Rosehäll – Ledamot

imageq8pd3.png

Jag är, förutom ledamot i styrelsen, även extrainstruktör på ridklubben. En stor del av mina lediga timmar hamnar i stallet för träning och ompysslande av hästarna.

Till vardags jobbar jag på BDX och förhoppningen är att köpa en egen häst så småningom.

Sofi Stål – Ledamot och ansvarig för sponsorgruppen

image6s427.png

Jag är en hästtjej som nyligen återupptagit ridningen i samband med att min dotter började rida på LRK. Jag blev varmt väl­komnad in i söndagsgänget där jag rider ”hellre än bra” och är supernöjd att jag ens tar mig över hindren på hopp­lektionerna. Men kul har jag och gillar möjligheten att som vuxen ombörjare också kunna delta på dressyrkurs.

Dottern rider lektioner och är utöver det med på allt hon kan. Vi har båda känt en fin gemenskap i klubben så för mig kändes det självklart att engagera mig i föreningen. Jag är ny ledamot i styrelsen och sammankallande för sponsorgruppen.

Till vardags driver jag eget företag inom samhällsbyggnad och är med i små och stora projekt som rör byggande i berg, som till exempel nya järnvägstunnlar.

Uppdaterad: 10 MAJ 2022 09:28 Skribent: Elisabeth Wetterlund

kvalitetsmärkning ridskola

Sponsorpuff

borjarida

RF-SISU Norrbotten

 

Postadress:
Luleå RK - Ridsport
Lokmannavägen 61
97455 Luleå

Kontakt:
Tel: 092062810
E-post: info@lulearidklubb.s...

Se all info