Hoppa till sidans innehåll

Pontus Westergren


Pontus Westergren är en av Sveriges mest uppskattade tränare i hoppning. Han är auktoriserad A-tränare, har ridinstruktörsexamen och har under tre år arbetat på Ridskolan Strömsholm.
2010 valdes Pontus till Årets Tränare i samband med de internationella tävlingarna i Scandinavium. Pontus arbetar idag som tränare, framförallt i Stockholms området, men har även clinics och kurser över hela landet. 2011 medverkade han dessutom i SVT:s populära program Ponnyakuten.

Vid sidan av sin tränarkarriär är Pontus Westergren en mycket framgångsrik ryttare, som har ridit över 20 olika hästar i Svår hoppning och har dessutom erfarenhet från den högsta nivån internationellt. Han har fått äran att representera Sverige i nationshoppningar mellan 1999-2010 på fyra olika hästar.

Han har dessutom deltagit i junior EM, Unghäst-VM, vunnit Breeders för 5 åringar och varit 2:a i Breeders i Falsterbo för 6 åringar. Han är för övrigt en av de ryttare som har ridit flest finaler i unghästchampionaten. Främsta placeringen är en 1:a plats med den egna uppfödningen Selectra på Svenskt Avel- och Sportchampionat på Flyinge 2003.

I november 2011 gjorde Pontus ett inhopp i Globen, på lånad häst, och deltog i barbackahöjdhoppningen under de internationella tävlingarna Stockholm International Horse Show.Han var den enda som kunde rå på Robert Whitaker och pressade upp höjden till 2:12 innan han fick ge sig, men satte med 2:02 nytt svenskt rekord i barbackahöjdhoppning.

Ekipage tävlandes för LRK och LRF har förtur samt ekipage som anmäler till alla tre kurser och som rider båda kursdagarna/kurs.

Såväl nya som gamla deltagare är välkomna att anmäla sig. 

Anmälan görs via sms till Lena Almgren, 070-663 71 41. Eventuella frågor på samma nummer. 

 

 

Betalning sker via swish FÖRE aktuellt kursdatum.

Välkommen med din anmälan! 

 

Uppdaterad: 30 MAJ 2017 21:51 Skribent: Anna Thun
E-post: Adressen Gömd

kvalitetsmärkning ridskola

Sponsorpuff

borjarida

RF-SISU Norrbotten

 

Postadress:
Luleå RK - Ridsport
Lokmannavägen 61
97455 Luleå

Kontakt:
Tel: 092062810
E-post: info@lulearidklubb.s...

Se all info