Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till seglarskola för vuxna 2020


LSS bjuder in till seglarskola för vuxna. Är du nybörjare eller har du seglat lite tidigare men vill lära dig segla mer självständigt? Våra ledare är rutinerade fritids- och kappseglare som kan hjälpa dig ta nästa steg. 

Uppdatering 2020-06-23

 

Vi kommer inte kunna ordna seglarskola i 27-28 juni. Eventuellt kommer vi kunna erbjuda ett tillfälle i början av augusti. Håll utkik här och på Facebook för statusuppdatering.

Uppdatering 2020-06-08

Vår seglarskola för vuxna är väldigt populär den är nu fulltecknad. De som har velat anmäla sig men inte fått plats är uppskrivna på en reservlista för 13-14 juni.

Vi har 27–28 juni som reservdagar för kursen i händelse av att vädrets makter är emot oss 13-14 juni. Om vi kan köra som planerat och inte nyttjar reservdagarna kommer vi eventuellt att genomföra ytterligare ett tillfälle då.

Målet med seglarskolan

Vi vill lära ut grunderna i konsten att segla och skapa ett intresse för seglingssporten. Vi hoppas kunna locka fler seglare som kan fortsätta på egna ben efter avslutad seglarskola. I nybörjarkursen lär vi oss hur båten fungerar samt grunderna i segling och de olika seglingssätten. Vi går även igenom säkerhet och väjningsregler.

Målet med dagen är att kunna segla självständigt in och ut från bryggan och känna trygghet i hanteringen av båten, så att ni efter dagen kan segla på egen hand.

Genomförande

Tid

Kursen är 1 dag och genomförs helgen 13-14 juni kl 9-15. Vi börjar med att fylla på 13 juni och beroende på antalet anmälda kan några få delta 14 juni.

27-28 juni är reservdagar i händelse av att vädrets makter är emot oss. Seglarskolan genomförs inte i för hårt väder

 09.00         Samling och presentation, erfarenheter och kunskapsnivå.

                   Kortare teorigenomgång. Grunder, begrepp, regler, sjövett.

                   Riggning av båtar

11.00          Lunch

11.30          Ut på havet

15.00          Avslut

Plats

Vi håller till ute på Granudden på Bergnäset där vi har en fin klubbanläggning med hamn och Jollestugan.

Båtar

Vi seglar med seglar med LSS Virusar som är två 6 meter långa kölbåtar. Se bild ovan.

Mat

Alla tar med egen mat och fika. I vår jollestuga så finns kyl, frys, spis och mikrovågsugn.

Medlemskap

För att vara med i seglarskolan behöver man också vara medlem i LSS. Medlemsavgiften betalas samtidigt som kursen. Som medlem i LSS kan du hyra våra Virusar för att fortsätta segla på egen hand. Information om medlemsavgiften och hur den betalas finns under fliken Ny medlem/medlemsavgift.

Vad innebär ett medlemskap i Luleå Segelsällskap? Tillsammans äger och sköter vi klubbstugor, bastu, segelbåtar, motorbåtar och restaurang. Vi ordnar arrangemang som det traditionella midsommarfirandet på Liggskär. Vi ordnar kappseglingar, utbildningar och andra trivselaktiviteter. Betalar du medlems- och båtavgiften får du full tillgång till vår härliga och familjevänliga anläggning på Liggskär. Du och dina barn kan delta i jolleverksamheten. Medlemskapet innebär också att man kan hyra Virusbåtarna. Som medlem får man även rabatt på båtförsäkringar hos Svenska Sjö.

Anmälan

Anmälan görs till This is a mailto link. Ange namn och telefonnummer. Komplettera gärna med kort info om eventuell erfarenhet av båtar och segling. För att får delta i seglarskolan måste man vara simkunnig.

Vi har 3 platser per båt plus instruktör. Vid stort intresse tillämpas "först till kvarn". Eventuellt kommer ytterligare ett tillfälle anordnas på en av reservdagarna i juni eller i augusti.

Kostnad: kursavgift 300 kr + medlemsavgift. 

Information om hur du betalar medlemsavgiften finns på vår webbplats.

Kursavgiften betalas in via Swish till 1236086045 eller bankgiro 5555-3044. Ange "seglarskola" och namn. Anmälan senast 10 juni. Avgiften betalas senast 2 dagar före kursen.

Efter genomförd seglarskola får varje deltagare låna en Virus kostnadsfritt en dag. Kontakta Marie Eriksson, 070-355 46 98, för bokning.

Vid frågor om själva kursen kontakta Per Hägglund, 070-645 17 70

Vad behöver man ha med sig för utrustning till seglarskolan?

Du ska ha med dig följande:

  • Flytväst (är ett måste för deltagande)

Du behöver ha med kläder efter väder, tex

  • Regnställ
  • Stövlar
  • Mössa och vantar
  • Ombyte
Uppdaterad: 03 JUN 2019 19:53 Skribent: Marie Eriksson

Postadress:
Luleå SS - Segling
Box172
97105 Luleå

Kontakt:
Tel: 092068909
E-post: ordforande@luleasege...

Se all info