Hoppa till sidans innehåll

Om klubben
Vår målsättning med Luleå Stars är att ge Luleås ungdomar bästa tänkbara utbildning inom basket och möjlighet att spela basket i Basketettan och i förlängningen även i Damligan.

Vi jobbar sedan klubben startades 2002 med att ständigt utöka och förbättra vår verksamhet genom att försöka ge de spelare som vill satsa mera på basket i Luleå så bra förutsättningar som möjligt.

Samarbetet med Luleå Basket har utmynnat i ett farmarklubbsavtal vilket innebär att vi på olika nivåer samarbetar med allt ifrån spelarutveckling till samträningar och coachutbyte. 
En av våra målsättningar är att generera minst en välutbildad spelare per år till Damligan och självklart gärna främst till Luleå Basket.

I proffsspel i utlandet samt i svenska damligan har vi haft och har flertalet spelare utsprungna ur Luleå Stars;

Josefin Westerberg, Allis Nyström, Elin Nyström, Sofia Hägg, Hanna Isaksson, Johanna Lundström, Nathalie Lindén,  Moa Lundqvist, Lovisa Brunnberg, Elin Setzman, Fanny Mosesson, Elin Lomgren,.Jenny Söderstedt, Moa Erlandsson, Sandra Hedlund


Vårt representationslag är ett stabilt lag i Basketettan med målet att utveckla framtidens Damligaspelare.


Vi har många spännande planer tillsammans med Luleå Basket för hur vi ska kunna förbättra utbildningsstegen för att få fram ännu fler duktiga lokala spelare.
En av våra gemensamma målsättningar är förstås att få fram nya duktiga ligaspelare inom de närmaste åren.

Uppdaterad: 07 SEP 2018 07:21 Skribent: Stars

 

hermelinen


 kaffepunkten

 


Luleå energi

 


  S-pipe

 


 Engströms

  


 


 


 


 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

 

Postadress:
Luleå Stars BBK - Basket
Kungsgatan 9
97234 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706748884
E-post: This is a mailto link

Se all info