Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


LCR’s anläggning omfattar idag två ridhus, privatstall för 46 hästar, ridskolestall för 34 hästar, två uteridbanor, samt gräs- och grushagar av olika storlekar.

  

Stora ridhusets manege mäter 25 m x 78 m. Här hålls de flesta av ridskolans lektioner, men även tävlingar, kurser, clinics och en och annan fest. I stora ridhuset finns dessutom läktare längs ena långsidan, domartorn och en cafeteria.  

Lilla ridhuset mäter 20 m x 60 m och har en mindre läktare på ena kortsidan. I detta ridhus rider främst privatryttarna, men ridskolan har också en del hopplektioner här. Vid tävlingar används lilla ridhuset för framridning.

 

 

IMG_0392

 

Stora ridhuset med nya fibersand underlaget fr 2012 (Foto Markku Söderberg)

 

Teddys Café är namnet på LCRs cafeteria som har utsikt över stora ridhuset. Namnet  på caféet kom till under en namntävling som vanns av Ewin Ates. Ewin ville hedra ponnyn Teddy som numer betar på sällare ängsmarker.


Gamla privatstallet är uppdelat i fyra stall med 4-8 boxar, sadelkammare och höloft. Nya privatstallet innehåller sex stall med vardera fyra boxar, sadelkammare och höloft. Till privatstallen hör också ett antal rasthagar i varierande storlekar.

 

I ridskolestallet finns 13 boxar och 20 spiltor. Stallet renoverades 2003 och fick bl a förbättrad ventilation. Bakom stallet finns en spolspilta. Där finns även en utebox som används vid behov. På framsidan finns en skrittmaskin.

 

Bakom ridskolestallet ligger halmladan. Där förvaras bl a de ca 350 rundbalarna halm som varje år går åt i ridskolestallet. Mellan halmladan och gamla privatstallet ligger gödselplattan som tar emot de ca 650 ton gödsel som hästarna på anläggningen producerar på ett år!

 

Mellan gamla privatstallet och lilla ridhuset finns en belyst grus- och flis-bana som mäter 30 m x 60 m. Här har ridskolan lektioner när vädret passar för uteridning och här rider privatryttarna. På tävlingar används banan för framridning.

 

Hoppbanan mäter 80 m x 100 m och underlaget är grus och flis. På banan finns fasta hinder i form av en bank. Här hålls tävlingar, träningar och hopplektioner för ridskolan under utesäsongen. Under inomhussäsongen fungerar hoppbanan som parkeringsplats vid tävlingar. Längs ena sidan finns uppställningsplatser för hästtransporter.

 

Förutom rasthagarna vid privatstallen finns det två grushagar och en stor gräshage. Här går ridskolehästarna på dagarna innan lektionerna börjar. På andra tider får hagarna utnyttjas av privathästarna. Dessutom finns det en mindre gräshage på kullen längs hoppbanan som utnyttjas av ridskoleponnyerna under grässäsongen.

 

I byggnaden mellan stora ridhuset och ridskolestallet finns ridskoleexpeditionen, kontoret, personalutrymmen, toaletter, foajén, och fritidsklubbens lokaler som på kvällstid utnyttjas för olika möten. I ryttargången mellan stora ridhuset och ridskolestallet finns ridskolans sadelkammare, filtrum, tvättstuga, omklädningsrum och toalett.

 

Anläggningen är handikappanpassad. Läktaren och cafeterian i stora ridhuset nås via rullstolsramp. Det finns en handikapplift i stora ridhuset som används vid handikappridningen. Den ena av toaletterna i foajén är en modern handikapptoalett.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38 Skribent: Johanna Håkansson

Färs & Frosta Sparbank

Postadress:
Lunds Civila RF - Ridsport
Att: Kansli, Getingevägen 15
22241 Lund

Kontakt:
Tel: 0730661009
E-post: This is a mailto link

Se all info