Hoppa till sidans innehåll

Vår personal


 

Markku Söderberg

Verksamhetschef.

Markku är diplomerad beridare och B-tränare i hoppning. Hans hästliv startade på en ridskola i Finland. Ridläraren var mycket duktig på att ge eleverna en gedigen grund och inspiration till att söka mer och nu detta gör numer att Markku vill "ge tillbaka allt det han själv fått".

1992 fick han en möjlighet att arbeta på Flyinge som beridare elev och att fortsätta som Ehrengranats stipendiat. Han var elev under Kyra Kyrklund, Peter Eriksson och Jan Jönsson. Efter det har han arbetat som beridare hos bl.a. Rolf-Göran Bengtsson och Jan Brink. Även om Markku är allround inom ridsporten är det ändå hoppningen som är hans gren med starter t.o.m svår internationell nivå och med medaljer från finska och nordiska mästerskap hängande på väggen.

 

Bertil Frost

Bertil Frost

Senior supervisor. Bertil har varit aktiv i föreningen i över 50 år och vet det mesta om det mesta. Han är utbildad reservofficer på den tiden då hästar var en del av armén, B-tränare i hoppning, banbyggare och löshoppningsdomare. Bertil har meriter upp tom landslagsnivå i hoppning med en fjärdeplats i Falsterboderbyt med hingsten Åskmolnet som höjdpunkt under karriären. Även om Bertil har hoppningen närmst hjärtat så har han också tävlat både medelsvår fälttävlan och medelsvår dressyr. Bertil har lektioner på onsdagsmorgnar och fredagskvällar, samt hoppträning för privatekipage på tisdagkvällar. 

Mia Tegnér

Mia Tegnér

Mia är Strömsholmsutbildaad hippolog med ansvar för de funktionsnedsatta ryttarna på ridskolan.

Mia kom till oss i januari 2007.

Dressyr är det som ligger Mia varmast om hjärtat.

Mia har storhästlektioner, dressyr special och lektioner för ryttare med funktionsnedsättning.

 

Peggy Sjöstedt

Peggy Sjöstedt

Ridinstruktör med många års erfarenhet.

Peggy drev själv ridskola tillsammans med sin man i Stockholm innan hon flyttade till Skåne.IMG_0432

Elin Fransson

 Ridlärare level 2. Elin började hos oss i augusti 2012. Hon kommer direkt frånTyskland där hon arbetat som hästskötare.

Elin kommer från Nässjö och har gått KY utbildningen på Vreta naturbruksskolan.

Hon har en unghäst som heter Arwen, som hon tränar hopp- dressyr- och terräng med.

Elin har ponny- och storhästlektioner.

Linn Albertsson

Linn Albertsson

Linn anställdes våren 2009 och har både ponny- och storhästlektioner på vardagarna. Hon har även lektioner för ryttare med funktionsnedsättningar.

Linn är hippolog och har gått både på Flyinge och Strömsholm. Jobbade tidigare på en ridskola i Göteborg, men hade trivts så bra i Skåne innan, så när det behövdes personal på LCR så var det en självklarhet att flytta ner igen.

Linn har en del ponnyer på utbildning och brinner för att göra dem till fina barnponnyer.

IMG_0435

Kim Martén

Stallchef och anläggningsansvarig, som började jobba hos oss i augusti -12.

Kim kommer från Norrbotten, där hennes föräldrar driver ett lantbruk.

Hon är utbildad unghästutbildare och har varit beridarelev hos Jens Fredricsson, hopp/unghäststipendiat på Flyinge och har tävlat svår hoppning. Har två hästar på anläggningen, som hon främst tävlar i hoppning.

   

Jessica L Pettersson 

Fritidsledare. Jessica är utbildad fritidspedagog och hästtjej sedan barnsben. Tidigare jobbade Jessica på en låg- och mellanstadieskola i Eslöv/Marieholm. Hon började på LCR våren 2005 och stormtrivs med att få kombinera barn och hästar på sin arbetsplats. Hon har under tiden på LCR vidareutbildat sig i Montessoripedagogik.

 Stina bild

 

Stina Holm
 Stina kommer från Blekinge men har stannat i skåne för att läsa på LTH efter tre år på Flyinges hippologigymnasium. Hon har sin egna häst Santina på anläggningen som hon tränar och tävlar både dressyr,hoppning och fälttävlan på
Stina har, innan hon kom till LCR, jobbat som hästskötare, utbildat hästar och ponnyer för försäljning samt jobbat som instruktör och ledare under rid- och träningsläger för både barn, vuxna och funktionsnedsatta ryttare.

 


Martina Jönsson

Martina Jönsson

Martina började först rida och sedan arbeta på LCR under 2009. Hon har gått ridledarutbildningen på Flyinge 2001.

Martina arbetar på kontoret och det är henne du pratar med om du har fakturafrågor etc.


stefan

Stefan Nyhlén

Stallförman. Stefan kommer från Ystad och har arbetat heltid i stallet i över 20 år. Han har börjat sin hästkarriär som hästskötare hos Jan-Olof Wannius.

Janne Bengtsson

Jan-Åke Bengtsson

Stallpersonal. Janne började arbeta på LCR i december 2006, han bor i Lund och har arbetat med många olika saker innan han kom till oss.

Micke

Micke Engberg

Stallpersonal. Micke har jobbat hos oss sedan 2009. Han bor i Lund, och har tidigare arbetat på Svedala ridskola.

 
Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38

Färs & Frosta Sparbank

Postadress:
Lunds Civila RF - Ridsport
Att: Kansli, Getingevägen 15
22241 Lund

Kontakt:
Tel: 0730661009
E-post: This is a mailto link

Se all info