Hoppa till sidans innehåll

Privatryttare


Medlem
För att kunna ta del av LCR:s anläggning, träningar och aktiviteter måste man vara medlem. Medlemsskapet är personligt och kostar 250kr senior/ 220kr junior per kalenderår. Det går även att teckna familjemedlemskap som kostar 600 kronor för hela familjen. Mer information om hur du blir medlem hittar du här

 

Manegeavgift
För att få nyttja LCR:s banor krävs, förutom medlemskap, att manegeavgift erlagts. För att få faktura för avgiften maila dina uppgifter till This is a mailto link

 
 

Ridbanor
Södra delen av stora ridhuset, 25x36 m, och nya ridhuset, 20x60 m, är ofta lediga. I kalendern på hemsidans förstasida kan du se när det är ledigt att rida. Det finns en dränerad hoppbana, 80x110 m, på västra sidan om stora ridhuset. För allas trevnad, städa efter din häst på parkeringen.

Oregelbundna aktiviteter varierar från vecka till vecka. Information om dessa finns uppskrivna i kalendern.

Om du vill boka ridhuset för träning eller annan aktivitet, maila till This is a mailto link. Detta skall göras senst 3 arbetsdagar innan aktiviteten/träningen skall ske.

 

Öppettider och ridvägar

Stora ridhuset är öppet när det är aktiviteter på ridskolan. Lilla ridhuset är alltid öppet.

Lössläppning och longering av hästar får endast ske om ingen annan rider och endast i det lilla ridhuset. Lössläppta hästar får inte lämnas och måste tas in om någon annan ryttare vill komma till och rida.

Det är inte tillåtet att släppa hästar i ridhuset när det är nyharvat!

Är du sist i stora ridhuset, stäng porten.

  

 

Ridspår på S:t Hans backar
Ridspåret på S:t Hans backar får inte missbrukas eftersom vi då inte kommer att få behålla spåret. Ser ni någon som missbrukar spåret, var vänlig kontakta ridhuschefen.

Hästar från LCR ska ha ett LCR-märke på tränset. Tränsmärket ska alltid finnas på tränset vid ridning utanför LCR:s anläggning.

Det tar ca en timme att rida hela spåret. Tänk på att spåret bitvis är lerigt och därmed halt!

 

Ridvägar

Här finns en karta från kommunen på ridvägar runt LCR.Ridvägar i Lund 2009.pdf

Kommunen håller på att arbeta med att se vart det behövs nya ridvägar och sätta upp tydligare skyltning. 

Hästen klassas som ett fordon, dvs den får ej framföras på gång- och cykelvägar. Som vi alla vet så är det svårt att ta sig fram runt Lund utan att behöva rida kortare sträckor där, men vi måste försöka undvika det i största möjliga mån.

Jag ber dig som rider ut, gör det bästa av situationen genom att välja andra vägar där det går och genom att alltid uppträda vänligt om det är någon som säger något. Det vinner alla alltid på i längden.

Tänk säkert när du rider och ha alltid telefonen med på uteritt om det skulle hända något och ha gärna sällskap om det är möjligt.

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38 Skribent: Lena Malmqvist

Färs & Frosta Sparbank

Postadress:
Lunds Civila RF - Ridsport
Att: Kansli, Getingevägen 15
22241 Lund

Kontakt:
Tel: 0730661009
E-post: This is a mailto link

Se all info