Hoppa till sidans innehåll

Så här fungerar det


Välkommen till LCR

Vi hoppas att du och din häst kommer att trivas hos oss. För att göra din inflyttning så smidig som möjlig för dig, har vi skrivit ner lite regler, bra att veta och annan nyttig information. Hör gärna av dig om du har några frågor kring detta.

Varje stall har sina egna rutiner för hagbyten och fodringar; Vissa stall har gått ihop med andra och skapat system för att underlätta vardagen. Prata med dina nya stallkamrater om hur det är löst i just ert stall.

Anläggningen har två stora ridhus med måtten 60 x 20 m och 25 x 79 m, två utebanor med måtten 25 x 60 m och 90 x 80 m. 

Vill du boka ridhuset för träning kan du titta i kalendern, på vår hemsida. Där finns även info om hur du bokar. All tränarledd aktivitet måste bokas i kalendern.

Runt anläggningen finns det, trots det centrala läget och trafikerade vägar, goda möjligheter till uteritt med anlagda ridspår och ridvägar. Ha en mobiltelefon med så att du kan ringa efter hjälp om något händer. Undvik att rida ut ensam.

OBS! Om du har medryttare eller någon annan som hjälper dig med din häst är det ditt ansvar att se till att ev uppgifter (t ex fodring) du tagit på dig blir utförda, samt att denna person är informerad om och förstår vad gällande regler på anläggningen innebär.

Det tillhör god ton att hälsa på varandra, och om ev konflikter uppstår ska dessa lösas på ett lugnt och konstruktivt sätt med hästarnas bästa i fokus. 

Säkerhet 

På LCR är vi väldigt måna om säkerheten. Ryttare, hästar och alla våra besökare ska kunna känna sig trygga både i den dagliga verksamheten och när vi håller arrangemang och tävlingar.

För att vi ska lyckas med våra intentioner är det viktigt att alla känner till de regler som gäller. Ta gärna kontakt med vår verksamhetschef Markku Söderberg om du har några frågor eller funderingar på vad som gäller på LCR. 

Det är under inga omständigheter tillåtet att släppa sin häst lös på området när man t ex betar den, ej heller låta den vara lös i stallet.

Om du har din häst i lina och låter den beta, så måste du stå upp. Att sitta bredvid en häst är aldrig säkert. Vi ser gärna att du har skor lämpliga för ändamålet, dvs ej ballerinaskor eller flip flops.

På anläggningen 

 • Ridhjälm skall användas vid all ridning, och vi ser gärna att du har på den vid annan hantering också.
 • För din egen och andras säkerhets skull är det inte tillåtet att rida eller hantera häst med musik el dyl i öronen, som gör att du inte hör ev påkallande av fara, fordon etc.
 • All longering görs med hästen iförd träns eller kapson.
 • Visa hänsyn då du longerar, tömkör eller hoppar. Aktiviteter som tar extra plats kräver planering och en dialog med övriga ryttare alternativt bokat ridhus. Fråga alltid om det är OK med de som rider om du vill longera eller tömköra. De som rider har alltid företräde.
 • Allt hindermaterial som plockas fram måste plockas bort efter användning. 
 • Lämna manegen i samma skick som du fann den eller bättre.  Glöm INTE att mocka!
 • All uppbindning av hästar ska ske på för uppbindning avsedd plats, dvs i respektive stalls stallgång. Vid uppbindning ska sadelkammardörren vara stängd, och luckorna för hästarnas boxdörrar bör vara fördragna. Det är upp till varje hästägare att se till att hästarna inte biter sönder låsen till sadelkammaren!
  För allas säkerhet får inga saker förvaras i stallgångarna som kan vara till fara för hästarna, tänk inte bara på din egen häst utan även på de övriga i stallet.
 • Hästsläpp får endast ske i lilla ridhuset. Håll ytterdörren stängd. Då ridande vill komma in måste hästen genast infångas, då ridande alltid har företräde.
 • Gångarna framför privatstallen skall hållas så fria som möjligt. Cyklar och skottkärror får inte stå framför det nya stallet, dessa skall placeras på uppmärkt plats.
 • Vid all hantering av hästar; Använd sunt förnuft och visa hänsyn!
 • Om du kör bil på anläggningen är det max 10 km/h som gäller och hänsyn ska visas till djur och människor.

 

Tvättstugan 

Är öppen för privatryttare följande tider:

Fredag kl 09.00 - måndag kl 09.00

(Då ska även det som hänger på tork vara borttaget.)

Allt kvarglömt måste hämtas ut via stallchefen.

Du använder eget tvättmedel.

Tvättar du täcken, lägg dom i tvättpåsen och knyt ihop hårt. Annars kommer maskinen gå sönder!
Det är som i alla tvättstugor allas ansvar att se till att det är snyggt och fint där inne. Torka golvet vid behov och töm luddfilter i tumlare och vita tvättmaskinen. 

Om något går sönder

Skicka ett mail till This is a mailto link eller kontakta Kim på 070-56 11 904. 

 

Städområden

Alla privatstall är uppdelade på olika städområden. Se nedan.

G:1 – Kratta gången mellan stora ridhuset och gamla stallet fram till vattenspiltan, håll vattenspiltan städad.

G:2 - Kratta gången mellan gödselplattan och gamla stallet.

G:3 - Kratta gången mellan ridbanan och hagarna vid gamla stallet. Ta bort gräset vid gången.

G:4 – Håll efter området mellan halmladan och ringvägen.

N:1 - Håll efter grusplanen mellan gamla och nya stallet.

N:2 – Håll efter området vid foderboden på kortsidan samt containern.

N:3 - Kratta gången mellan nya stallarna och ridbanan.

N:4 – Håll efter gången mellan nya stallets stora och små hagar.

N :5 – Håll efter vägen bakom nya (lilla) ridhuset.  

N:6 – Håll efter området vid foderboden på kortsidan samt sopstationen.

Alla i stallen ansvarar gemensamt för att det är städat och snyggt på respektive stalls område. 

Tänk på att själva kratta runt era egna hösilagebalar och att det är viktigt att fortsätta plocka undan efter sig och sin häst som vanligt. Ju bättre vi håller ordning runt oss själva desto trevligare får vi tillsammans. 

Hagtider

From 2010-08-01 har Jordbrukserket några nya regler.

En av dem berör LCR´s privathästar genom att alla hästar ska ges möjlighet att dagligen röra sig fritt i alla sina gångarter.

Det innebär att alla hästar ska ha möjlighet att springa i en lite större hage (eller lilla ridhuset) en stund varje dag.

Det är hästägarens ansvar att se till att detta uppfylls.

Varje stall ser själva till att fördela hagtiden så att alla hästar får komma ut i de större hagarna.

Hagarna ska mockas efter varje hagtid, så den lämnas ren till nästa stalls hagtid.

Se hemsidan för mer info om hagschema.

Om en hyresgäst upprepade gånger, och trots tillsägelser bryter mot våra uppsatta regler eller inte tar hand om sin häst på ett korrekt sätt, kan en skriftlig varning delas ut. Vid andra skriftliga varningen sägs hyresgästen upp med omedelbar verkan.

Färs & Frosta Sparbank

Postadress:
Lunds Civila RF - Ridsport
Att: Kansli, Getingevägen 15
22241 Lund

Kontakt:
Tel: 0730661009
E-post: This is a mailto link

Se all info