Hoppa till sidans innehåll

Hästar & Ponnyer


LCR´s Hästar

 217

Contesco Z

 

Brun valack född 2006, ca 175 cm hög. Contesco Z kommer från Tyskland. Han är väldigt snäll och trevlig att rida.

 

 

 

Fritz

 

Brun valack, född 2001, ca 163 cm hög. Fritz är som en förväxt ponny. Lite förvirrad och nog inte den snabbaste problemlösaren i stallet, men med bra fart och oerhört snäll.

Luring

Luring

 

Luring är ett skimmelfärgat polskt halvblod, född 2003. Han är en av våra större hästar med sina 170 cm i mankhöjd.

Han vill att man är försiktig när man spänner sadelgjorden. Spänn inte för hårt i stallet, utan vänta tills du kommer in i ridhuset.


Charlie

 

Stor mörkbrun valack, född 1996. Halvblod e. Radius-Woerth. Charlie är importerad från Holland, och kom till LCR våren 2005. Charlie är ridskolans största häst, med en mankhöjd på 178 cm, och har ett lätt och fint steg och bra exteriör. Han är lugn och trygg i all ridning. När du rider Charlie är det viktigt att i början på ridpasset rida honom framåt och se till att han är vaken för dina hjälper.

 

Chestnut

 

Fuxfärgad halvblodsvalack, född på Irland 1995. Chestnut är en av stallets favoriter och kom till LCR under våren 2001. Från att ha varit ridskolans avkastarkung till att ha utvecklats till en av de snällaste och tryggaste hästar passar Chestnut många elever på olika utbildningsnivåer. Chestnut är välutbildad i dressyr men behöver drivas framåt i såväl hoppning som dressyr eftersom han är av det lugnare slaget.

Daktyl

 

Daktyl är född 1998, i Polen, och kom till LCR 2007. Han har snabbt anpassat sig till ridskolelivet och är mångas favorit. Han är stadig, snäll och vill alla väl. Daktyl är lite kort i gången och känslig för att man dunsar på hans rygg.  Daktyl är också känslig för hjälper och kan ibland spjärna mot bettet. Att tänka på när du rider Daktyl är att vara mjuk och rörlig i handen och att rida med framåtdrivande skänklar. Daktyl är snäll och fin att hoppa.

 

Dexter

Dexter

 

Dexter är en skimmel valack född 2000. Han köptes in i augusti 2009 och hade då inget namn. Efter en namntävling så döptes han högtidligt. Han är ca 173 cm hög och en vänlig, stabil och välutbildad kille. En mjuk hand som kan balansera upp din drivning gör att kan kommer göra allt du ber om. Han hoppar även glatt och lätt.

 


 

Mumrik 

Mumrik

 

Född 2007, brun, ca 175. Uppfödare Hans Delling. Tävlad som 4 åring i hoppning upp till 1m, inköpt aug -13.

Bizkit

 

Brun valack född 2004 som kom till LCR 2010. Han är 158 cm hög och är en snäll liten häst som passar till alla typer av lektioner. Hos sin förra ägare kallades han för "Limpan".

 

Laretto

 

Mörkbrun valack född 1998 av rasen westfal e. Lucca – Zuenftiger. Laretto är en ganska liten stor häst med superhingstar som Landgraf I, Calypso I och Cor de la Bryere i sin stamtavla. Han är mycket spänstig med bra hoppteknik och bra gångarter, framförallt skritten och galoppen är av god kvalitet. Laretto är fin att rida i både dressyr och hoppning och fungerar för ryttare på olika utbildningsnivåer. Laretto är snäll och trevlig att hantera.

 

 Goldie

Goldie

Född 2009, fux sto, ca 165, svenskfödd, inköpt feb -14.  


Luffarn

Lufarn

 

Brun valack, född 1993, e. Elberton-Ufarno. Kom till LCR våren 2004. Han är en pigg och framåt häst som är väldigt duktig i både dressyr och hoppning. Han har bra gångarter med ett stort plus för galoppen. Lufarn är känslig både för handen och för skänkeln.


 

Nemo

 

Tjeckisk import e. North Star – Taarlon. Brun valack som kom till LCR hösten 2007. Nemo är stallets yngling, född 2001, och har karaktären att vara en yngre, mer försiktig och långsam upplaga av Lufarn. Nemo och Lufarn är riktigt goda kompisar och tillbringar gärna tid tillsammans i hagen. Nemo är mycket fin att rida och mjuk att sitta på, ibland tar han spjärn mot bettet och var i såfall mjuk och rörlig i tygelkontakten . Nemo utbildades tidigare av en tjeckisk hoppryttare och löshoppar mycket fint.

 

 

Dick

 

född 2005, skimmel valack från polen. Han kom till ridskolan i december 2013 och går redan de flesta lektionerna.

Bild kommer inom kort

 

Ricochet

 

Fuxfärgad valack, född 1998 och kom till LCR hösten 2004, e. Jacardo-Mytens xx. Ricochet är en samarbetsvillig häst som kan bli lite spänd. I början av ridpassen är det bra om han får skritta i sin egen takt utan drivning. Han hoppar bra och tycker det är roligt. Ricochet är en trevlig och snäll häst och mysig att borsta och göra iordning. Även om han inte bits så gillar han att gnaga på saker och ha dem i munnen så häng inte saker så han kan komma åt dem.

 

Sackarina

Sackarina

 

Brunt sto som kom till LCR våren 2006, född 1997. Svenskt halvblod e. Sack-Brabant. Sackarina är en känslig häst som lätt tappar takten och blir lite ”snabb i fötterna”. Som ryttare kan du tänka på att det är du som bestämmer vilken takt och vilket tempo Sackarina ska gå i. Även om hon är framåt, ibland het, använd skänklarna för att driva! Hon är välutbildad och har tidigare tävlat lätt A i dressyr. Sackarina är mycket omtyckt som hopphäst, hon tycker att det är roligt och hoppar fint och säkert. 

 

Lillan 

Lillan

 

Född 2008, sto, ca 165 cm. inköpt april 2015.
Timeless

Timeless

 

Timeless, född 2000, är en av ridskolans största hästar med en mankhöjd på 175 cm. Timeless är ett brunt sto med svart man och svans och vita tecken. Sommaren 2008 kom hon till LCR, och blev snabbt många ridelevers favorit. Timeless är en mycket positiv och trivsam häst att hantera och rida, och som deltar på de flesta typer av ridlektioner, från nybörjaregrupper till dressyr- och hoppgrupper. Hon är känslig i munnen och förutom i hoppning rids hon för det mesta med gummisnodd. Timeless går som bäst om du rider med en stadig och känslig hand, stadigt säte och en hel del drivning.

 

 

 

Scampi

 

Född 2005, valack,  ca 166 cm. kom till ridskolan i april 2014.

bild kommer inom kort.

 

 

Cirkus

 

Han är, brun född 2000, ca 167 cm hög. Cirkus visade snabbt att han är en klippa. Vi har aldrig sett en häst komma in så snabbt i verksamheten och trivas med sina nya kompisar och arbetsuppgifter så snabbt! Han hade inget namn när han kom. Han heter Cirkus, för när Linn skulle rida första passet när han hade kommit, stod han inte riktigt still, utan bugade... Då fick han namnet Cirkus! 

 

 

 

 

LCRs Ponnyer

Blue

Blue
 

Blue är polsk, skimmel på ca 145 cm. Valack, född 2008. Kom till LCR i februari -14.

 

 

Monette

 

D-ponny, sto, skimmel, född 1993. Kom till LCR 1997 tillsammans med Roxette som är hennes bästa kompis. Monette är välutbildad i både hoppning och dressyr och har tävlat i båda disiplinerna.

 
 203
Amour

Danskt D-ponny sto, brun född 2000. Kom till LCR 2011. Amour är en pigg och glad häst som tävlat LA dressyr.

Hon är snäll och väldigt omtyckt av eleverna.

 

 
 
Dan

Dan
 

Dan är en skimmelfärgad d-ponny från Irland, och är född 2005. Han heter egentligen Ballinaclogh Dan och kommer från samma stuteri på Irland som Molly. Han är en mycket snäll ponny, som är lagom pigg.

 

Piccolo

 

C-ponny, skäck, valack, född 1994 och är importerad från Danmark. Piccolo kom till LCR 2001. Han är en liten pigg ponny, som är mycket snäll. Piccolo galopperar gärna fort och det är viktigt att släppa efter och vara mjuk i handen för att han ska minska hastigheten. Han tycker mycket om att hoppa och det är viktigt att han inte galopperar för fort.

 

 
 

Roxette

 

Skimmelfärgat sto, som är maxad C-ponny, född 1990. Roxette har tävlat i hoppning, hon är duktig på det mesta. Kom till LCR 1997 från Visingsö tillsammans med Monette som är hennes bästa vän. Roxette har tävlat i hoppning, hon är duktig på det mesta. Hon är lätt och känslig för hjälperna och omtyckt av många av de lite mindre ryttarna. Roxette kan vara lite rädd ibland och går därför sällan först i ledet under ridlektionerna.. Hon är lätt och känslig för hjälperna och omtyckt av många av de lite mindre ryttarna. . Kom till LCR 1997 från Visingsö tillsammans med Monette som är hennes bästa vän.
 

Silver

 

D-ponny, skimmel, valack, född 1996, importerad från Irland, och kom till LCR 2005.  Silver hade inget namn när han kom till ridskolan men döptes efter en namngivningstävling i stallet. Silver tycker att dressyr sisådär roligt, men kämpar alltid på ändå. Silver är ett riktigt ess på att hoppa, han har tävlat i hoppning och löshoppat 1,40 m. En gång när personalen var långsam med att öppna upp mellan grushagen och gräshagen, hoppade Silver raskt över staketet istället.

 

 

cocos

 

Cocos


Eller Cooga Rachel är en 5 årig Connemara. Hon är snäll att hantera. Kom till ridskolan i augusti 2014.

 

 

Vinna

 

Fjording med färgen gulblack, D-ponny, sto, född 2001. Vinna kom till ridskolan hösten 2007 efter att under våren samma år fått fölet Ville. Vinna är köpt i Tollarp. Hon körs ibland och tycker att det är jätteroligt. Vinna är pigg, glad, het och känslig.

 

 
 
Lillebus2

Lille Bus
 

Lille Bus är en fuxfärgad c-ponny, född 2007.

Han är en glad och pigg ponny som trivs bäst med en stadig ryttare med mjuka händer.

 
Silvia

Silvia

 

Silvia är ett skimmelfärgat d-ponny sto, född 2007. Hon är lugn och snäll och duktig på att hoppa. Hon går i alla grupper.

 

 
 

 

208

Rosa

 

Svensk Welsh Part breed, c-ponny född 2001. Rosa kom till ridskolan 2006. Då kunde hon inte så mycket men eftersom hon är så snäll har hon snabbt lärt sig och anpassat sig till ridskolelivet. Rosa hoppar gärna väldigt högt över hindren och det är därför viktigt att man håller i manen så att hon inte blir ryckt i munnen. Hon har en fin galopp men kan vara svår att sitta på i traven.

 

Plukus

C-ponnyvalack född 2005, skäck som kom till LCR 2010.

En ponny so  trots sin unga ålder snabbt fann sig väl tillrätta här på ridskolan. Han är mycket snäll men gillar absolut inte att få medicin.

 
Nala

Nala


D-ponny, kom till ridskolan i augusti 2014.


 
Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38 Skribent: Kim Martén

Färs & Frosta Sparbank

Postadress:
Lunds Civila RF - Ridsport
Att: Kansli, Getingevägen 15
22241 Lund

Kontakt:
Tel: 0730661009
E-post: This is a mailto link

Se all info