Hoppa till sidans innehåll

Ridlekis


På lördagar 12.00 samlas elever i åldrarna 4-7 år för att vara med på ridlekis. Lektionen varar ca 45 minuter och barnen är indelade i två grupper. Ena gruppen rider medan den andra gruppen har lekstund, enklare teoriundervisning eller sköter om hästar & ponnier i stallet. Efter halva tiden byter grupperna aktivitet med varandra.

 

På ridlekis är det viktigt att varje elev har en vuxen som följer med och hjälper till inför och under själva ridningen. Terminen inleds med teorilektioner, där elever och medföljande vuxen får lära sig att göra i ordning ponnyn inför ridning, man lär sig att borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa.

 

Ridundervisningen sker för det allra mesta i ridhuset som ligger i anknytning till stallet. Det kan hända, vid fint väder, att grupperna gör en kortare uteritt på anläggning eller i dess närhet. Vid all ridundervisning är det viktigt att eleven har en vuxen med sig som kan leda ponnyn. Eleverna får rida i skritt och trav, och stor vikt läggs vid att de ska hitta och utveckla sin balans i ridningen. 

 

Är du intresserad av att anmäla ditt barn, maila namn, hela personnr, adress och tel nr till This is a mailto link så ställer vi er i kö och ringer så fort det finns en plats.

 

Syftet med ridlekis är att eleverna ska ha roligt tillsammans och i umgänget med hästar & ponnier och få ökad kunskap om ridning, hästar och hästskötsel.

Uppdaterad: 08 MAJ 2015 11:05 Skribent: Lena Malmqvist

Färs & Frosta Sparbank

Postadress:
Lunds Civila RF - Ridsport
Att: Kansli, Getingevägen 15
22241 Lund

Kontakt:
Tel: 0730661009
E-post: This is a mailto link

Se all info