Hoppa till sidans innehåll

Info till nya åkare i konståkningsgrupperna


Välkomna alla nya LKK konståkare och föräldrar!

Vi har här försökt sammanställa blandat ”Bra att veta” till nya medlemmar i klubben. Självklart är ni alltid välkomna att fråga om det är något annat ni undrar över. Det går utmärkt att skicka ett mail till This is a mailto link. På klubbens hemsida: http://www.lundskk.se läggs kontinuerligt ny information ut så glöm inte bort att titta där.

Träningsgrupperna: Åkarna delas in i grupper, se separat flik på hemsidans startsida. Gruppindelning görs av klubbens huvudtränare. Åkare kan under terminens gång flyttas mellan grupperna om tränarna anser det lämpligt.

Tränare: Klubbens huvudtränare är Olga Kudym och Anton Tereshchenko. De är ett väl meriterat isdanspar från Ukraina där de tävlade för landslaget 1996-99. Till Lund kom de i augusti 2006. De har tidigare även varit tränare i Kuwait och Serbien & Montenegro. Olga är även koreograf, danslärare (balett och all annan dans) och stretching instruktör. Anton är specialiserad på hoppträning och rotationsteknik.

Träningstider: Istiden och övrig träningstid fördelas mellan grupperna av tränarna. Ibland kan ändringar förekomma på schemat med kort varsel så ta för vana att gå in på hemsidan och kontrollera schemat ofta. Träningstiden inkluderar obligatorisk uppvärmning 30 min innan åkarna går på is. Första gruppen för dagen har tränarledd uppvärmning (undantaget de tidiga morgonpassen 08.00 och tidigare), följande grupper förväntas värma upp på egen hand.

Stor vikt läggs på punktlighet!!

Vid frånvaro ska detta meddelas tränarna snarast. Ett SMS är lättaste sättet att anmäla frånvaro. Anton: 0730-778551 eller Olga 0730-240955.

Kom förberedd till träningen:

- Håret (långt) ska vara uppsatt på träning och tävling. 

- gå på toaletten innan träningen.

- försök att äta och dricka 2 timmar innan träningen.

- tag med vattenflaska, näsdukar, mediciner, skydd m.m. ut på isen från början.

Tränarna ska meddelas om åkaren av någon anledning behöver lämna isen under pågående träning. De kan annars tro att åkaren har skadat sig eller att något annat hänt.

Utrustning och klädsel:

Träningskläderna ska vara smidiga och lätta att röra sig i men ändå varma. Kroppsnära kläder gör det lättare att se om åkaren har sträckta armar och ben. Detta är speciellt viktigt vid testtagning. Hjälm är obligatoriskt för nybörjarna. När tränarna anser det lämpligt talar de med föräldrarna om tillstånd för åkaren att åka utan hjälm.

Vantar är obligatoriskt utom vid åkning av tävlingsprogram. Välj gärna en tunnare sort som inte blir så lätt våt. Träningskläderna ska vara RENA så att ingen sand och grus kommer på isen och förstör skenorna.

Skridskoskydd och mjuka skenöverdrag är ett måste!

Gå aldrig av isen utan skydd!! Efter träningen: torka av skenorna noga och förvara dem med de mjuka skenöverdragen. Sätt inte på skydden igen efter att skenorna är torkade, då rostar de. Låt sedan skridskorna torka i rumstemperatur, inte på ett element eller ligga kvar i väskan.

Tävlingsprogram:

Nybörjartävlingarna kallas ”Slinga tävlingar” och då åker alla tävlande en och samma förbestämda slinga. De kan antingen ha egen musik (instrumental) eller finns det musik på tävlingen som man får åka till. Musiken stängs av när åkaren är klar med slingan.

Nästa steg är att man får ett eget tävlingsprogram som är personligt. Tränarna bestämmer när det är dags och de väljer även musik till åkaren. En program- avgift betalas till klubben. Avgiften är beroende på tävlingsklass och vilken sorts program, mer information finns under fliken ”Dokument”.

Testtagning: Svenska Konståkningsförbundets test bestämmelser finns på hemsidan under dokument. Tränarna bestämmer vilka åkare är redo för att testas och vilka åkare som ska prioriteras om tiden är begränsad. Licenser för testning betalas av klubben.

Slutligen vill vi uppmuntra alla föräldrar att engagera sig i föreningen. Allt arbete utom tränarnas sker av föräldrar till åkare på deras fritid. Om ni har idéer om hur något kan förbättras framför dem gärna och erbjud er hjälp. Ju fler vi är som arbetar för klubben ju roligare, lättare och bättre blir det.

 

2009-11-08 / Jeannette Jönsson

Uppdaterad: 03 FEB 2016 13:01 Skribent: Jeannette Jönsson

Sponsorer / Samarbetspartners:

 

 

imagesCA0NUYCX

 

POI

Sparbanksstiftelsen Finn

 

  

 

 

 

facebook-logo

Postadress:
Lunds KK - Konståkning
Ishall / Sparbanken Skåne Arena, Stattenavägen
22228 Lund

Besöksadress:
Lunds ishall, Stattenavägen
22228 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info