Hoppa till sidans innehåll
Foto: Back, Tobias

Covid-19 Information


På grund av den uppkomna situationen med spridningen av coronaviruset (Covid-19) runtom i världen och Sverige vill Lyckeby BTK lämna följande information:
.
Ny information 2020-11-10

Idag har Blekinge fått utökade restriktioner med hänsyn till Covid-19. Som klubb måste vi anpassa oss till detta för att på bästa sätt tillmötesgå de nya råden. Vårt fokus är och har varit att bedriva en så säker träningsverksamhet som möjligt. Därmed har vi redan dragit ner på antal bord i hallen - dvs minskat antal spelare i hallen, tydliggjort Folkhälsomyndighetens råd kring hygien och tillhandahåller tvål och handsprit, blockerat stolar i hallen för att ge mellanrum mellan spelarna i samling etc.

Dessutom gäller från och med i morgon 11/11-2020 i tillägg till tidigare direktiv:

* All lämning och hämtning av spelare sker utanför hallen. Därmed vill vi minska antalet personer som samtidigt befinner sig i hallen.

* Inga föräldrar i träningen. Undantaget är pingisskolan under förutsättning att förälder spelar och då med sitt eget barn.

* Motionsträningen kan inte bedrivas och är därmed inställd

* Utökad tillgänglighet av handsprit som skall användas innan och efter träning

* Spelare som normalt inte tillhör träningsgruppen får ej deltaga i träningen

 

Övrig informaiton
Vi vet att många medlemmar och anhöriga har funderingar och är oroliga för spridningen av sjukdomen Covid-19 (coronaviruset). Lyckeby BTK följer situationen noga och har kontakt med Sydöstra Götalands Bordtennisförbund och Svenska Bordtennisförbundet, som ska besluta om åtgärder efter de förutsättningar och allmänna rekommendationer som råder vid varje tillfälle. Lyckeby BTK följer även de allmänna rekommendationerna gällande Covid-19 som återfinns på Folkhälsomyndighetens hemsida (www.folkhalsomyndigheten.se) samt de regeringsdirektiv som tas (www.regeringen.se). Det innebär t.ex. att vi löpande genomför en riskbedömning av de aktiviteter (träningar och evenemang) som klubben åtagit sig att arrangera.
För tillfället, med den information och de rekommendationer som finns från förbund och ansvariga myndigheter, kommer våra vanliga träningar att kunna fortgå som vanligt. Det är individens egna beslut att medverka på träning, match och andra arrangemang där mindre grupper av människor samlas. Vi rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån vad man tror är bäst utifrån sin situation. Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning samt riskgruppstillhörighet kan påverka ens beslut.

Vidare vill vi lämna följande rekommendationer till våra medlemmar:
  • Håll dig hemma (eller åtminstone inte i Lyckebys lokaler) om du: Varit i ett riskområde inom de senaste 14 dagarna, då det kan ta upp till 14 dagar innan en smittad person får symptom. Känner dig det minsta sjuk, till exempel har förkylning, hosta eller feber – stanna hemma till du är helt symptomfri och ytterligare två dygn därefter. Misstänker att du varit i kontakt med någon som kan vara smittad.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och ljummet vatten – Lyckeby BTK kommer se till att tvål, vatten och torkpapper finns tillgängligt i träningshallen.
  • Tänk på att hosta och nysa i armvecket för att hindra att eventuell smitta sprids i din omgivning.
  • Var noga med att inte dela vattenflaska eller mat med någon.
  • Vi rekommenderar att omklädningsrummen inte används för ombyte och dusch, utan att detta sker i hemmet i den mån det är möjligt.
  • Vi uppmanar att inte skaka hand innan eller efter match och träning – vi rekommenderar istället kontaktfria alternativ att visa respekt, så som ”airbump”, bugning/nigning eller att nicka lätt till varandra.

 

Vi kommer att uppdatera informationen ovan löpande på startsidan av vår hemsida och Facebook

 

Vid frågor maila: This is a mailto link
Styrelsen Lyckeby BTK

 

Uppdaterad: 10 NOV 2020 21:16

Postadress:
Lyckeby BTK - Bordtennis
Källevägen 1
37162 Lyckeby

Kontakt:
Tel: 000000000
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yasaka

 Scandic-_logo-_Karlskrona

 

 Roxtec logo

  Swedbank logo

 Tandläkare Mats Petersson

 kpmg[1]

Stena recycling 1