Hoppa till sidans innehåll

Längdskidor

Just nu håller hemsidan att arbetas om. Om du ser tomma sidor eller något som ser konstigt ut kommer det att ordnas till allt eftersom.

I Längdskidsektionen är vi ca. 40 aktiva där de flesta utgörs av barn och ungdomar mellan  5-15 år och som tränar tillsammans fördelat på 4 olika träningsgrupper. Grupperna är dynamiska och tränar delvis tillsammans. De är indelade efter ålder med 2-3 årskullar/grupp. Tränarna jobbar fortlöpande och aktivt med att anpassa och utmana alla åkare på sin nivå så långt det är möjligt.  Målet är att alla tränare ska följa utbildningsplanen från Svenska skidförbundet, vilket sektionen såklart står för.

Vi har även aktiva utanför dessa träningsgrupper som är på Junior-senior-motionärs nivå, de tränar på egen hand men ställer upp på tävlingar ibland och hjälper till på ungdomsträningar emellanåt. 

Skidsäsongen startar på hösten, i början på september med organiserad barmarksträning(beroende på träningsgrupp) 1-3 gånger per vecka. Innehållet varierar med  rullskidor, stavgång, styrka mm. Ofta tränar vi då tillsammans med våra vänner i Alpina sektionen 1 pass/vecka. Vintern är vår huvudsäsong och då tränar vi 1-2 gånger per vecka (beroende på träningsgrupp). Då det inte varit tävling har ytterligare ett pass anordnats av tränarna. På vintern är det skidor som gäller, både klassisk teknik och skate. Vi brukar gå på snö i början av november och håller på till början av april. 

Vissa vill bara åka skidor utan att tävla, vissa vill tävla varje helg och sedan finns det allt däremellan, vilket vi ser positivt på. Allt är okej, var och en anmäler sig på det man vill delta i, tar sig dit och tävlar, klubben står för anmälningsavgiften. Vid tävlingar så hjälper vi varandra med allt från vallatips, till hejande. Det finns ett stort utbud att välja på, t.ex.  träningstävlingar inom klubben, distriktstävlingar i Västerbotten, nationella tävlingar utanför sitt eget län, Ungdoms SM, Junior SM osv. 

Vi anordnar även egna tävlingar varje år, ibland mindre och ibland större. På dessa arrangemang så behöver alla hjälpas åt. Vi har en fin arena på Tannen och det är fina förhållanden i Lycksele för skidåkning som lockar skidvänner från olika delar av Sverige. Var 2.at-var 3:e år försöker vi anordna en större tävling som ger ett bra tillskott till sektionen. 

Under November månad, vid uppstarten av skidstadion/spåren så hjälper vi kommunen nattetid med att bevaka produktionen av konstsnö. Arbetet fördelas på ca. 2 pass per familj om 6 timmar vardera.

Vi har en del andra jobb fördelade över året som vi givetvis hjälps åt med att utföra i sann föreningsanda. Vi är även glada för bra samarbete med våra sponsorer. 

Vi har en god ekonomi, vilket innebär att tävlingskläder och överdrag får man köpa till ett rabatterat pris och vi tar inte ut någon träningsavgift utan det är bara medlemskap i föreningen som krävs. 

Vår sektionsstyrelse ansvarar för planering av sektionens verksamhet. 

Kontaktuppgifter:

Tränare

Johan Danielsson 070-5566846

Peter Persson Göthesson 070-3205916

Tomas Nordin 070-3596259 

Ordförande

Daniel Csiky  070-3667703 This is a mailto link

Kommunikatör

Adeline Jakobsson 073-8341979 This is a mailto link

 Styrelsen: This is a mailto link

Längdskidornas nyheter

2021-10-09
 
2021-10-15
 
2020-12-04
 
2020-02-15
Återupplev tävlingshelgen i bilder. Maria Danielsson har fotat fina bilder från helgen. Om du vill använda bilderna ange fotograf. Albumet kommer att fyllas på.
 
2020-01-27

Länkar

Postadress:
Lycksele IF - Skidor
Vilhelminavägen 3
92135 Lycksele

Kontakt:
Tel: 0734239163
E-post: skidstyrelsenlif@gma...