Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Lysekils Skid & Löparförening bildades 2012 i första hand för att vi ville delta i olika motionslopp under Lysekils namn. Grundarna av föreningen pratade om detta första gången under hösten/vintern 2011.

Det administrativa tog en hel del tid att få ihop för att kunna registrera sig som en ideell förening. Den 3:e maj 2012 kom äntligen meddelandet att vi antagits i Svenska Skidförbundet och därmed även i Sveriges Riksidrottsförbund. Vi tillhör Bohuslän-Dals Skidförbund och Västsvenska Idrottsförbundet.

Vi kom även fram till att det skulle vara kul om vi kunde utveckla vårt gemensamma intresse i träning, tex genom att arrangera gemensamma träningar och åka tillsammans till olika evenemang, som tex Göteborgsvarvet och Vasaloppet. Från början ville vi även kunna erbjuda någon föreläsning i löpskolning eller skidteknik och bara träffas för att diskutera och umgås.

Vi hoppades 2012 att det skulle finnas intresse för detta och att vi skulle bli några stycken... Nu 2021 är vi ca 300 medlemmar som springer, åker skidor, cyklar och tränar friidrott tillsammans, vilket vi är väldigt glada för!

Mvh,

Styrelsen

Uppdaterad: 08 SEP 2020 22:47 Skribent: Annelie Wester

Postadress:
Lysekil SLF - Skidor
Kaprifolvägen 25
45336 Lysekil

Kontakt:
Tel: +46768429929
E-post: This is a mailto link...

Se all info