Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Linköpingseskadern, LEN, grundades 1937 och är därigenom en av Sveriges äldsta modellflygklubbar. Vår huvudsakliga verksamhet är flygning med radiostyrda modellflygplan. Många i klubben har under lång tid varit inriktade mot konstflyg, F3A. Även helikopter och skalaflyg förekommer liksom segelflyg i formen av handkastglidare (F3K). De senaste åren har några medlemmar börjat med drönare, både mindre racingdrönare och större för fotografering mm. De flesta i klubben är dock "söndagsflygare" med ett mycket spritt intresse.  Även flygning med linstyrda modeller står på programmet, främst inom Bigglesklubben.
 

 
Vi arrangerar varje år flera tävlingar och flygmöten. LENs Hösttävling i F3A har genom åren ofta haft SM-status. Klubben är ansluten till Sveriges Modellflygförbund, SMFF och Riksidrottsförbundet. Klubbens medlemmar får därigenom en ansvarsförsäkring, som gäller vid flygning på godkända modellflygfält. Vårt RC-flygfält ligger i Sjögestad. Vi disponerar också en linflygcirkel på Flygvapenmuseums område.
 

 
Klubben har ingen egen bygglokal, men träffas en gång i månaden i Flygets Hus i Malmslätt. I Flygets Hus disponerar Bigglesklubben en bygglokal, Där pågår aktivitet flera kvällar i veckan. Klubben bedriver under sommaren flygskola på Sjögestadsfältet. Vi har två skolflygplan, som medlemmar (och blivande medlemmar) får lära sig flyga med under ledning av erfarna modellflyglärare. För detta tar vi ut ett självkostnadspris. Våra flyglärare hjälper även nybörjare med egna flygplan att komma igång.
 

 
Tillsammans med Östergötlands Flyghistoriska Sällskap driver vi en ungdomssektion, Bigglesklubben. I den får ungdomar, som fyllt 12 år, lära sig grunderna i modellflyg.

.
Uppdaterad: 29 MAR 2017 15:54

Postadress:
MFK Linköpingseskadern - Flygsport
Peder Sterlinge, Skräddaregatan 3B Lgh 1101
58240 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info