Hoppa till sidans innehåll

Historia


Göran Hegerfors bildade klubben 1985 och dess syfte var att få igång en motorklubb för både unga och gamla, kvinnor och män, samt en fungerande ungdomsverksamhet. Ur verksamhetsberättelsen för MK Ramunder 1985 valdes följande till styrelse medlemmar:

 

  •  Ordförande - Göran Hegerfors
  •  Vice ordförande - Ulf Lundin
  •  Sekreterare - Lillian Westman
  •  Kassör - Håkan Karlsson
  •  Ungdomsledare - Michael Lindman
  •  Tävlingsansvarig - Margoth Johnson
  •  Ledamot - Jan-Olov Naregård

 

En egen klubblokal var det som stod överst på önskelistan. Efter mycket jagande och flertalet besök hos kommunens fritidsnämnd, även besök hos kommunalfullmäktiges ordförande lyckades klubben få en egen klubblokal. Som vi till stor del kan tacka Kristina Hagernäs på fritidskontoret för, hon kämpade hårt för att vår motorklubb skulle få en lokal. Klubblokalen Graninge fick vi tillträde till i mitten av november. Vid den tidpunkten gjorde ett fåtal medlemmar en stor arbetsinsats så att vi kunde ha invigning av lokalen i samband med luciakaffet 85-12-11.

MK Ramunder blev ansluten till Svenska Bilsportförbundet 85-11-08 och Sveriges Riksidrottsförbund 85-12-18. I klubblokalen Graninge höll vi till från november 1985 fram till det att kommunen behövde lokalerna till sin egen verksamhet. Vi blev då flyttade till en annan lokal några hundra meter ifrån som heter Björkbacken. Där fick vi vara till det att kommunen behövde även dom lokalerna så vi fick åter leta efter en ny lokal och flytta. Då flyttade vi till en klubblokal som låg vid herrgården på Östra Rydsvägen (Bredvid Nyströmska skolan). Blev uppsagda rån den lokalen 2006 och fann då en ny lokal, källaren på ett hyreshus. Där har vi varit nu sedan december 2006.

 

Uppdaterad: 04 MAR 2009 19:54 Skribent: Anna Johnson

MSLS

logga hemköp

Ågatan 2, Söderköping

 

logga ängens

Postadress:
MK Ramunder Söderköping - Bilsport
Eriksviksgatan 2 C kv
61430 Söderköping

Kontakt:
Tel: 0707806808
E-post: mkramunder@hotmail.c...

Se all info