Hoppa till sidans innehåll

Frågor och Svar


Återkommande frågor

 

 1. Måste man ha licens för att träna på Uringe?
     Svar: All träning och tävling på banor anslutna til Svemo kräver licens Gällande från och med 2016-01-01. Även om man bara provar på måste man ha en "prova på licens".
 2. Vilken licens ska jag ha för att träna på Uringe?
     Svar: Alla Svemos tävlingslicenser, klubblicenser och prova på licens är godkända licenser för att träna på Uringe och andra crossbanor.
 3. Vad är en klubblicens?
     Svar: Klubblicens är en enkel och billig licens som tillåter innehavaren att träna på alla svemoanslutna crossbanor och delta i klubbmästerskap i den klubb licensen är kopplad till. Det är inte tillåtet att delta i klubbmästerskap i andra klubbar eller att tävla i andra typer av tävlingar än klubbmästerskap med en klubblicens.
 4. Hur löser jag en "prova på licens"?
  Prova på licens köps på svemo TA.  Läs mer på www.svemo.se 
 5. Jag är medlem i flera föreningar och vill köra klubbmästerskap i alla, hur gör jag?
     Svar: För att köra klubbmästerksap i mer än en förening krävs en tävlingslicens.
 6. Hur löser jag en licens?
     Svar: Först måste föraren vara medlem i en svemoansluten klubb. Klubben lägger in föraren i sitt medlemsregister i "Idrottonline" (riksidrottsförbundets portal). När föraren har en profil i Idrottonline får föraren tillgång till SvemoTA som är Svemos del av Idrottonline. Det krävs komplett personnummer (12 siffror) och en emailadress i profilen för att kunna lösa licens. När väl profilen är klar kan föraren lösa en licens genom att logga in på SvemoTA. Inloggninsuppgifter skickas med email när profilen läggs in i registret.
 7. Kan jag träna när jag har löst en licens men inte fått licensbrickan ännu?
     Svar: När du löser licensen kan du skriva ut en papperskopia, ta med kopian och visa upp den i stället för licensbrickan. 
 8. Är banan öppen i helgen?
     Svar: Om inget annat står på förstasidan så är banan öppen som vanligt enligt öppettiderna och öppningslistan.
 9. Finns det "prova på" möjligheter hos MX Stockholm?
    Svar: Nej, dessvärre har vi inga MCs att låna/hyra ut. Banorna är öppna för alla på två hjul, oavsett körkunskaper, men egen utrustning och MC är ett måste.
 10. Varför har ni ingen Crosskola?
    Svar: Jodå, sedan 2009 har vi haft crosskola för de yngre (upp till 12 år) årmedlemmarna och deras föräldrar. Vi vill gärna starta en crosskola för vuxna nybörjare men för tillfället har vi ingen som är villig att hålla i det. Vi hoppas att någon medlem träder fram så vi även kan hjälpa nybörjare som hittat crossintresset lite senare i livet. 
 11. Finns det någon tjejverksamhet inom MX Stockholm?
   Svar: Ja vi har som målsättning att få en fullt fungerande tjejverksamhet med liknande upplägg som serielaget och knatteverksamheten.
 12. Varför körs det få tävlingar på Uringe?
     Svar: Mellan 2005 och 2008 hade vi i princip ingen tävlingsversamhet alls. Under 2008 började vi med några KM och har sedan dess utökat sakta men säkert. Ska vi arrangera en tävling ska det bli bra och vi vill även göra allt i egen regi. Vi har numera en eller två öppna tävlingar om året och och ungefär tre slutna KM per säsong.
 13. Hur gör jag om jag vill delta i arbetet på klubben och erhålla frikort för träning?
    
  Svar: Kontakta Öppningsansvarig, Jari via FB
 14. När är det dubbfritt?
   Svar: Tjälen släpper normal första veckan i april +/- en vecka. Tjälen är normalt 0,5-1m djup och det tar betydligt längre tid än några dagar innan det tinar upp. Två veckor med temperaturer över noll grader på natten och mellan fem och tio grader varmt på dagarna brukar göra susen.
  Om vintern har varit snörik från början till slut är inte tjälen specielt djup på de oplogade ytorna och vattnet rinner bort relativt fort. Banan torkar då på två tre veckor om det inte regnar.
  Om kylan slår till utan att det har fallit några decimeter med snö går tjälen djupare även utanför bansträckningen och vattnet har ingenstans att rinna undan. I sånt fall är banan blöt betydligt längre.
 15. När öppnar resp. stänger onsdagarna?
  Vi ändrar normal till sommartider i april och vintertider i oktober. Kolla öppningslistan för de exakta datumen vi gör ändringen, det kan skilja en vecka eller två från år till år.
 16.  Tar ni Swish i kiosken?
  Ja vi tar emot swish sedan mars 2017. I början kan det vara att alla som står i kiosken inte har koll på det. MX swishnummer är 1235931902.
Uppdaterad: 10 MAR 2017 15:02 Skribent: Peter Stålhuvud

Postadress:
MX Stockholm MCK - Motorcykel och Snöskoter
Holmgren, Ymervägen 6
18267 Djursholm

Besöksadress:
MX Stockholm MCK, Uringe motorbana
14791 Grödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra samarbetspartners:

En glad sponsor

En glad sponsor