Hoppa till sidans innehåll

Träning - priser, regler och säkerhet


Träning på Uringe crossbana.

Priser för träning:

Sedan mars 2017 tar vi emot kontanter och swish.
Swishnummer 1235931902 Betalningen måste visas upp i kiosken. Betala inte i förväg.

  Frikort        Medlem          Icke medlem
Stora banan Gratis

150kr

              200kr
mellanbanan Gratis

150kr

              200kr
Knattebanan Gratis

30kr

                60kr

Frikort går inte att köpa. För att få ett frikort måste man bidra med ideellt arbete för klubben, tex. gå med i låsöppnarlistan. Kontakta Peter Carlsson This is a mailto link 073-988 31 50 för mer information.

 

Säkerhet och regler

Träningen är öppen för alla motocrossförare(2-hjul), gammal som ung, snabb som långsam. Vi kräver att ni följer SVEMOs skyddskrav och vi uppmanar alla att träna med respekt för varandra. Mycket nöje på Stockholms bäst underhållna MX-bana!

  • Stora banan är endast öppen för cyklar större än 125cc 2-takt eller 250cc 4-takt
  • Mellanbanan är öppen för cyklar från 65cc - 85cc eller 150cc 4-takt.
  • Knattebanan är öppen för cyklar från lekfordon - 50cc, riktiga nybörjare får även åka 65cc förutsatt att säkerheten för våra minsta inte riskeras.

1. Licens. Alla som tränar, provar på eller tävlar motocross måste inneha en Svemolicens. Alla Svemos tävlingslicenser, alla Svemos klubblicenser och prova på licens är godkända licenser för att träna på Uringe och andra motocrossbanor. Läs mer på "Frågor och Svar" om hur klubblicens mm fungerar.

2. Hjälm, ryggskydd, samt för ändamålet avsedda skyddsstövlar är ett krav. Nackskydd och knäskydd är rekomenderat. En skadad förare är ingen glad förare.

3. Barn som tränar på knattebanan samt mellanbanan måste ha målsman närvarande vid banan under tiden barnet tränar.

4. All körning utanför banorna är strängt förbjuden!  Körning ovanpå bullervallarna äventyrar klubbens existens.

5. Använd alltid miljömatta i depån under din mc. Håll rent och snyggt runt bilen/bussen samt använd miljöstation och de sopkärl som finns. Med den verksamhet vi bedriver har vi  ögonen på oss. Det spelar ingen roll hur mycket bilen bredvid dräller, Ni som förare måste likväl som klubben följa de regler Svemo och kommunen ålägger oss. Oavsett vad vi tycker om reglerna

6. Din ljuddämpare på MC:n ska vara välstoppad och inte överskrida tillåten ljudnivå.  Vi utför stickprov för att upplysa förare om ljudnivån på deras maskin.  Är du nyfiken på hur mycket din motocross låter? Fråga i kiosken så hjälper vi er med att mäta ljudnivån. Tänk på att en missnöjd granne är en för mycket!

7. Kör inte i depån bland bilar och bussar. Gör aldrig häftiga gaspåslag i bandepån eller på väg mellan stora depån och banorna, där kör vi försiktigt! Vi vet att vår depå lutar och att det kan var långt till banan men det finns både hundar och barn och lätt förvirrade vuxna i depån.

8. Träningsavgiften ska betalas innan träningen påbörjas. Förare med frikort måste skriva in sig innan påbörjad träning. Är man inte inskriven gäller inte licens eller banförsäkringen, läs mer om försäkringsfrågorHär. Har man inte medlemskort eller frikort med sig får man glatt finna sig i att betala enligt prislistan för icke medlemmar om inte låsöppnaren känner dig.

9. Quads och sidvagnar är inte tillåtna på Uringe.  

10. Kör på banan vid bandepån, ovanför tidtagnignshuset.

11. Kör av banan efter målgången eller vid startreturen efter startkurvan.

12. Kör med förstånd, respektera långsammare och sämre förare.

13. Om ni måste stanna ute på banan eller ser någon som ligger i banan, signalera bakomvarande för att förhindra en olycka.

14. Om ni stannar för att vila eller titta på, stanna på ”säkra ställen”. Att stanna på banan,  precis utanför bansträckningen eller utanför en ytterkurva är inte ett säkert ställe. Det finns gott om ytor att stanna på där ni står mer än 10m från banan, välj ett av dessa ställen så ni inte blir påkörda om någon tappar kontrollen på sitt ekipage.

15. Hundar ska vara kopplade inom hela klubbens område.

16. Följ funktionärers anvisningar.

 

Vid olycka
1. Säkerställ att den skadade och de som tar hand om den skadade inte blir påkörda.

2. Flagga av träningen om nödvändigt.

3. Hjälp den skadade.

4. Påkalla ambulans vid behov (ring 112). Adress Uringe crossbana Sandsborg vid väg 257. GPS Lat N 59.1244 Lon E 17.9046

5. Assistera räddningtjänsten samt följ deras instruktioner.

6. Informera öppningsansvarig.

 

Tänkvärt
Om ni tar med en flagga och står i en flaggpost när ni tittar på kan ni förhindra att en förare blir påkörd om han ramlar. Hjälp varandra, vår säkerhet är allas ansvar!

Flaggor/signaler som gäller vid all motocrossåkning finner ni HÄR.

Uppdaterad: 13 MAR 2017 07:46 Skribent: MX Stockholm

Postadress:
MX Stockholm MCK - Motorcykel och Snöskoter
Holmgren, Ymervägen 6
18267 Djursholm

Besöksadress:
MX Stockholm MCK, Uringe motorbana
14791 Grödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra samarbetspartners:

En glad sponsor

En glad sponsor

En glad sponsor

En glad sponsor

En glad sponsor

En glad sponsor

Klingström--banner